Η ομορφιά που κρύβει μέσα του ο κινητήρας του Nissan Z

Παρακολουθήστε τη λειτουργία του κινητήρα του Nisan Z μέσα από αυτό το διαφανές πρωτότυπο που δημιούργησαν οι μηχανολόγοι της ιαπωνικής εταιρείας για να επιδείξουν περήφανα την κορυφαία τεχνολογία της.

Η Nissan είναι πολύ περήφανη για τον 3λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα που κινεί το Z. Αυτός ο κινητήρας, εσωτερικά γνωστός ως VR30DDTT, διαθέτει τώρα μια μοναδική διαφανή παραλλαγή, που η Nissan χρησιμοποιεί για να παρουσιάσει την εσωτερική του λειτουργία σε αυτό το βίντεο.

Προκειμένου να εξελίξουν αυτή την ειδική έκδοση, οι μηχανολόγοι κατασκευής πρωτότυπων της Nissan αφαίρεσαν προσεκτικά ορισμένα τμήματα του VR30DDTT και τα αντικατέστησαν με διαφανή ρητίνη. Επιπλέον, ορισμένα εξαρτήματα δέχθηκαν επίστρωση χρωμίου και άλλα χρωματίστηκαν, για να γίνουν πιο ορατά.

Το βίντεο παρουσιάζει τη λειτουργία του άνω τμήματος του κινητήρα. Παρέχει μια σαφή εικόνα της αλυσίδας χρονισμού και του εκκεντροφόρου άξονα, που ελέγχουν τη λειτουργία των βαλβίδων. Επιπλέον, τα έμβολα, οι διωστήρες και ο στροφαλοφόρος άξονας έχουν φινίρισμα χρωμίου, γεγονός που βελτιώνει την εμφάνισή τους.

Ο 3λιτρος V6 αποδίδει 400 ίππους στο Nissan Z στις 6.400 στρ./λ. και 475 Nm ροπής μεταξύ 1.600 και 5.200 στρ./λ. Κατασκοπευτικές φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει μία έκδοση υψηλότερων επιδόσεων του Nissan Z.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!