WRC – Ράλλυ Ισπανίας: Η επιστροφή του Ogier

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Ράλλυ Ισπανίας, όπου ο 8 φορές Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, που φέτος συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες, κατέκτησε τη νίκη, βοηθώντας την Toyota να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Στον προτελευταίο γύρο της φετινής σεζόν του WRC, το ασφάλτινο Ράλλυ Ισπανίας, ο 8 φορές Πρωταθλητής Sebastien Ogier επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας σε μία τριπλή μάχη με τον team-mate του στην Toyota -και ήδη Πρωταθλητή φέτος- Kalle Rovanpera και τον Thierry Neuville της Hyundai.

Ένα πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα του Hyundai i20 N και αργότερα ένα πρόβλημα εναλλακτήρα, κόστισε στον Ott Tanak πολύτιμο χρόνο από τις πρώτες ειδικές και τον έθεσε εκτός μάχης για την πρωτοπορία. Ο Rovanpera εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του γεγονότος ότι ξεκινούσε πρώτος για να προηγηθεί στις πρώτες ειδικές, αλλά όταν αντιμετώπισε προβλήματα υποστροφής (με την επιλογή ελαστικών να έχει έρθει στο προκήνιο), ο Ogier πέρασε επικεφαλής.

Ο Neuville μπήκε στη μάχη κερδίζοντας την 4η ειδική (Riba-roja 1) και καταλαμβάνοντας την πρωτοπορία, αλλά ο Ogier αντεπιτέθηκε αμέσως μετά, για να επιστρέψει στην κορυφή στην 5η ειδική (Els Omells – Malda 2), πριν ο Rovanpera κερδίσει τις δύο επόμενες για να ανέβει στη 2η θέση, εμπρός από τον Neuville, που αντιμετώπιζε δυσκολίες με το στήσιμο, έχοντας προβλέψει ότι θα βρέχει. Παράλληλα, τα άλλα δύο πληρώματα της Toyota, με οδηγούς τους Elfyn Evans και Takamoto Katsuta είχαν αστοχίες ελαστικών.

Το ατύχημα του Gus Greensmith με το Ford Puma οδήγησε στην ακύρωση της κλασικής ειδικής El Montmell. Ο Ogier αύξανε σταδιακά τη διαφορά του στην κορυφή, ενώ ο Ισπανός Dani Sordo επικράτησε στην επανάληψη της El Montmell (2), με διαφορά 5 δλ. από οποιοδήποτε άλλο πλήρωμα. Παράλληλα, ο Neuville πέρασε μπροστά από τον Rovanpera.

Στο ξημέρωμα της τελικής ημέρας, ο Craig Breen έκανε ένα λάθος με το Ford Puma σε μία δεξιά στροφή, που οδήγησε σε αστοχία ελαστικού. Το ίδιο συνέβη και στον Elfyn Evans. Αστοχία ελαστικού είχε και ο Rovanpera, γεγονός που τον έκανε να χάσει 13 δλ. από τον Neuville. Κανείς όμως δεν μπορούσε να σταματήσει τον Sebastien Ogier, ο οποίος κατέκτησε την 55η νίκη της καριέρας του στο WRC.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Toyota εξασφάλισε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ενώ ο Thierry Neuville ανέβηκε για 4η φορά φέτος στο βάθρο, το οποίο συμπλήρωσε ο Rovanpera. Αυτό ήταν και το τελευταίο ράλλυ -έπειτα από 17ετή πορεία- του Paul Nagle, πλοηγού του Craig Breen. Παράλληλα, ο Ott Tanak ανακοίνωσε ότι θα διακόψει πρόωρα το συμβόλαιό του με την ομάδα της Hyundai, από την οποία θα αποχωρήσει στο τέλος της φετινής σεζόν.

WRC - Ott Tanak (Hyundai), Ράλλυ Ισπανίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!