Ο Ott Tanak αποχωρεί από τη Hyundai

Αποχωρεί από τη Hyudai Motorsport στο τέλος της σεζόν ο Ott Tanak.

Ο Ott Tanak αποχωρεί από τη Hyundai

Αποχωρεί από τη Hyudai Motorsport στο τέλος της σεζόν ο Ott Tanak.

Σε ανακοίνωση που έκανε στα social media, ο OttTanak, αποκάλυψε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Hyundai Motorsport. Το συμβόλαιο του Εσθονού οδηγού λήγει στο τέλος του 2023, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με την κορεατική ομάδα.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω την απόφασή μου να διακόψω το συμβόλαιο που έχω με τη Hyundai Motorsport και να αποχωρήσω από την ομάδα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν του WRC» δήλωσε ο Ott Tanak στον προσωπικό λογαριασμό του στο Tweeter.

Ο Ott Tanak ενσωματώθηκε στην ομάδα της Hyundai το 2020, μια χρονιά μετά από αυτή που κατέκτησε τον τίτλο με την Toyota. Κέρδισε πέντε αγώνες με την κορεατική ομάδα, οδηγώντας ένα i20.

Η Hyundai Motorsport εξέδωσε δελτίο Τύπου εξηγώντας ότι: «Η απόφαση του Ott Tanak να αποχωρήσει από τη Hyundai Motorsport μετά από τρεις σεζόν έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία εξέταζε τη σύνθεση των πληρωμάτων για το 2023. Η ομάδα σέβεται το αίτημα του οδηγού και κρατά τις θετικές στιγμές μαζί του, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά καιρούς».

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Julien Moncet δήλωσε: «Η αποχώρηση του Ott αποτελεί απογοήτευση, αλλά είναι μια απόφαση που πρέπει να αποδεχτούμε και να σεβαστούμε. Είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους οδηγούς του WRC, όπως είχαμε την τύχη να βιώσουμε από πρώτο χέρι μέσα από τις νίκες που πετύχαμε μαζί σε τρεις σεζόν».

«Ήταν λίγο σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Η πρώτη χρονιά που συνεργαστήκαμε επηρεάστηκε από την πανδημία, εφέτος αντιμετωπίσαμε τους νέους κανονισμούς των υβριδικών, οι οποίοι σίγουρα αποτέλεσαν πρόκληση. Ο Ott έδειξε πραγματική ηγετική ικανότητα για να πιέσει τον εαυτό του και την ομάδα να βρει βελτιώσεις και να επιστρέψει στις νίκες».

Ο Ott Tanak με τη σειρά του δήλωσε: «Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση που πήρα με προσεκτική σκέψη και σεβασμό προς την ομάδα. Ωστόσο, αισθάνομαι ότι είμαι σε ένα στάδιο της καριέρας μου, που πρέπει να αναζητήσω νέες προκλήσεις. Είχαμε μια καλή συνεργασία τις τελευταίες τρεις σεζόν και είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει».

«Δουλέψαμε σκληρά για να ξεπεράσουμε κάποιες δύσκολες στιγμές και όπως δείξαμε εφέτος κινηθήκαμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το δεύτερο μέρος της εφετινής σεζόν έδειξε το επίπεδο των επιδόσεων που μπορούμε να φτάσουμε όταν τα πράγματα δουλεύουν, αλλά για εμένα ήρθε η ώρα να κάνω κάτι νέο. Ευχαριστώ την ομάδα για την κατανόηση και εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!