WEC – Fuji: Ισοβαθμία στην κορυφή

Με μόλις έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν του WEC, δύο τριμελή πληρώματα της Toyota και της Alpine ισοβαθμούν στην κορυφή του Πρωταθλήματος Οδηγών.

Ο 5ος και προτελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής ήταν οι 6 Ώρες του Fuji, με το WEC να επιστρέφει ξανά στην Ιαπωνία έπειτα από τρία χρόνια απουσίας. Η Toyota επικράτησε εντός της έδρας της, σημειώνοντας το «1-2». Το πλήρωμα #8 της Toyota, με τους Sebastien Buemi, Ryo Hirakawa και Brendon Hartley είχε πολύ καλύτερο ρυθμό αγώνα από το έτερο πλήρωμα της ιαπωνικής ομάδας (#7), αποτελούμενο από τους Kamui Kobayashi, Mike Conway και Jose Maria Lopez.

Συνεπώς, η Toyota έδωσε εντολή στο #7 που είχε προηγηθεί αρχικά, έχοντας εκκινήσει από την pole position, να αφήσει το #8 να περάσει μπροστά. Έως το τέλος του αγώνα, το πλήρωμα του #8 είχε αναπτύξει διαφορά που ξεπερνούσε το 1 λεπτό, προφυλάσσοντας πολύ καλύτερα τα ελαστικά του. Συνεπώς, το πλήρωμα #8 ενίσχυσε τις ελπίδες του για τον τίτλο, ισοφαρίζοντας στην κορυφή της βαθμολογίας τους Nicolas Lapierre, Andre Negrao και Matthieu Vaxiviere της Alpine, που συμπλήρωσαν το βάθρο, αλλά δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν το ρυθμό αγώνα των ιαπωνικών πρωτότυπων.

Η Peugeot, η οποία συμμετέχει χωρίς το δικαίωμα βαθμών για να δοκιμάσει το 9X8 -το οποίο παρουσίαζε έντονο porpoising– ενόψει του επίσημου ντεμπούτου της του χρόνου, θα είχε τη δυνατότητα να παλέψει για την τελευταία θέση στο βάθρο, αλλά αμφότερα τα Hypercar της γαλλικής ομάδας παρουσίασαν διαρροή λαδιού που απαίτησε πολύ χρόνο στα pits για να επισκευαστεί.

Στην κατηγορία LMP2 τη δεύτερη φετινή του νίκη κατέκτησε το πλήρωμα #31 της WRT, με τους Robin Frijns, Sean Gelael και Dries Vanthoor (που αντικαθιστούσε τον Rene Rast, o οποίος αγωνιζόταν στο DTM). Στην κατηγορία GTE Pro η Ferrari έκανε το «1-2», με τους Alessandro Pier Guidi και James Calado να επεκτείνουν το βαθμολογικό τους προβάδισμα με τη δεύτερη φετινή τους νίκη. Στη GTE Am επικράτησαν οι Henrique Chaves, Ben Keating και Marco Sorensen με Aston Martin.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!