ERC – Ράλλυ Ρώμης: Πρώτη νίκη για τον Damiano De Tommaso

Ο Ιταλός Damiano De Tommaso κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο ΕRC, στο ασφάλτινο ράλλυ που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της πατρίδας του.

O 6ος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, την Αιώνια Πόλη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν ήδη από τις ελεύθερες δοκιμές για τον Alberto Battistoli, ο οποίος αποσπάστηκε από ένα πουλί και έχασε τον έλεγχο του Skoda Fabia.

Ο κυρίαρχος στη βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών, ο Ισπανός Efren Llarena σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, κερδίζοντας το δικαίωμα να επιλέξει τη θέση του στο δρόμο, ενόψει της έναρξης του διήμερου Ράλλυ Ρώμης.

O κυρίαρχος νικητής του προηγούμενου αγώνα, που διεξήχθη στην πατρίδα του Λετονία, Martins Sesks, είχε έξοδο στο ξεκίνημα της πρώτης ημέρας, στην τρίτη ειδική, παρασέρνοντας μία κολώνα ηλεκτροδότησης. Ο Sesks κατάφερε να συνεχίσει κανονικά.

Κατακτώντας τη νίκη στις δύο τελευταίες ειδικές της πρώτης ημέρας, ο Andrea Crugnola, με Citroen C3, βρέθηκε επικεφαλής, εμπρός από τον από τους Damiano De Tommaso και Simone Campedelli, με τρεις Ιταλούς να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

ERC - Andrea Crugnola (Citroen C3), Rally Rome 2022

Στη δεύτερη ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας, ο Andrea Battistoli -που βρισκόταν στην 8η θέση- είχε ένα ατύχημα, στο οποίο τραυμάτισε το πίσω μέρος του Skoda Fabia που οδηγεί, αλλά κατάφερε να συνεχίσει. Ο Crugnola εξακολουθούσε να είναι επικεφαλής με 11 δλ. διαφορά έπειτα από το τέλος της 8ης ειδικής (από τις 13), αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με το γκάζι του C3.

Αυτό τον έριξε την 8η θέση (ανέκαμψε έως την 5η μέχρι τον τερματισμό) και χάρισε την πρωτοπορία στον 26χρονο Damiano De Tommaso, με τον πρώην Πρωταθλητή Ιταλίας στην κατηγορία Junior να τη διατηρεί μέχρι τον τερματισμό, παρότι ο Campedelli τον πλησίασε.

H σκληρή μάχη για την 3η θέση αποφασίστηκε στην τελική power stage με τον Γάλλο Yoann Bonato να επικρατεί του Efren Llarena, για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Llarena δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στη Ρώμη το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

ERC - Damiano De Tommaso (Skoda Fabia), Rally Rome 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!