WRC εναντίον ETCR

Ο Thierry Neuville αντάλλαξε το μπάκετ του Hyundai i20 N του WRC με αυτό του Veloster N που οδηγεί στο ETCR ο Norbert Michelisz, πήρε την πρώτη γεύση του από αυτοκίνητο ράλλυ.

Η Hyundai Motorsport πραγματοποίησε στην πίστα του Zolder στο Βέλγιο μία επίδειξη της υβριδικής και ηλεκτρικής τεχνολογίας που έχει εξελίξει για τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Τουρισμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Veloster N ETCR συναντήθηκε στην πίστα του Zolder με το υβριδικό Hyundai i20 N Rally1 της ομάδας. Ο 34χρονος Βέλγος αστέρας του WRC, Thierry Neuville και ο 37χρονος Ούγγρος Πρωταθλητής του WTCR το 2019, Norbert Michelisz, αντάλλαξαν μπάκετ.

Ο Thierry Neuville δήλωσε: «Τι σπουδαία εμπειρία! Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οδήγησα ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο και ήταν εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχω κάνει στο παρελθόν. Η ισχύς των 500 kW ήταν ακαριαία και πολύ επιθετική. Ήταν διασκεδαστικό να το οδηγείς, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είχα συνηθίσει να μην έχω θόρυβο κινητήρα ή αλλαγές ταχυτήτων. Έπρεπε να το κατανοήσω, γιατί κανονικά φρενάραμε με το κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ εδώ γινόταν μόνο με το πόδι».

Ο Norbert Michelisz δήλωσε: «Ανυπομονούσα για αυτή τη μέρα από τότε που ανακοινώθηκε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά για μένα σε αυτοκίνητο ράλλυ. Το να κάθομαι δίπλα στον Thierry ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Το Hyundai i20 N Rally1 έχει φανταστική συμπεριφορά και με τις συμβουλές του μπορούσα να αποκτήσω την αίσθηση και να χτίσω αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που διασκέδασα τόσο πολύ».

Hyundai i20 N Rally 1. Veloster N ETCR

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!