Τα 10 πιο γρήγορα του Goodwood

Κόβουν την ανάσα μόνο που τα παρακολουθείς, με τους χρόνους να έχουν κατέβει περισσότερο από όσο μπορεί κάποιος να φανταστεί.

Το φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αναμφίβολα είχε πολλές αυτοκίνητα που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού. Με περάσματα στην ανάβαση του γνωστού λόφου, έδωσαν την ευκαιρία σε όλους μας να τα απολαύσουμε και σε μερικές περιπτώσεις να τα γνωρίσουμε, αφού μερικά από αυτά δεν είχαν κάνει επίσημη πρεμιέρα.

Σίγουρα όμως αυτά που έκαναν τον κόσμο να σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του ήταν τα χρονομετρημένα περάσματα, των εξαιρετικά γρήγορων αυτοκινήτων που φέτος έδωσαν το «παρών». Μάλιστα, μετά από 23 χρόνια έσπασε και το ρεκόρ ανάβασης.

Με τη σειρά εμφάνισης, από τον δέκατο προς τον πρώτο, είχαμε το εντυπωσιακό πέρασμα του θηριώδους Dodge Viper GTS-R, που έδωσε το στίγμα του με τον έντονο ήχο του, όπως εξάλλου έκανε και στην έβδομη θέση η Porsche 911 GT3 Cup. Μια Jaguar XJR-12D ξύπνησε μνήμες, ενώ το Ford Pro Electric Superan έδειξε το μέλλον και με απόδοση 2.000 ίππων, απέδειξε ότι και ένα van μπορεί να κινηθεί γρήγορα.

Ο Travis Pastrana με ένα GL Family Huckster κέρδισε τις εντυπώσεις, κάνοντας θόρυβο, αλλά και ένα εξαιρετικά γρήγορο πέρασμα που του χάρισε τον τέταρτο χρόνο. Λίγο πριν την κορυφή, στη δεύτερη θέση η ηλεκτρική πρωτότυπη Porsche 718 GT4 Performance, ενώ στην κορυφή, με ένα άκρως εντυπωσιακό πέρασμα η ειδική κατασκευή McMurtry Speirling, με οδηγό το Max Chilton, που έσπασε το ρεκόρ με χρόνο 39,08 δευτερόλεπτα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!