GTWC Europe Sprint Cup – Zandvoort: Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Ο τρίτος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος GT World Challenge Europe Sprint Cup διεξήχθη στο Zandvoort και είδε τη μάχη για τον τίτλο να ανάβει για τα καλά.

Οι Dries Vanthoor και Charles Weerts της ομάδας WRT (που αγωνίζεται με Audi R8), επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας του GT World Challenge Europe Sprint Cup, έχοντας κατακτήσει τη νίκη στον πρώτο αγώνα του 3ου γύρου (εκ των 5) της φετινής σεζόν, που διεξήχθη στο Zandvoort της Ολλανδίας.

Εκκινώντας από την pole position, ο Weerts διατήρησε την πρωτοπορία και παρά το αυτοκίνητο ασφαλείας που επενέβη στα 2/3 του 60λεπτου αγώνα, ο Vanthoor κατάφερε να απομακρυνθεί και πάλι για να εξασφαλίσει τη νίκη, σε έναν αγώνα που οι βασικοί τους αντίπαλοι για τον τίτλο, Raffaele Marciello and Timur Boguslavskiy, το πλήρωμα της Akkodis που αγωνίζεται με Mercedes τερμάτισε στην 23η θέση, έπειτα από δύο επαφές και μία ποινή.

Ωστόσο, το πλήρωμα με την Mercedes #89 αντεπιτέθηκε στο δεύτερο αγώνα, για να κατακτήσει την τρίτη του φετινή νίκη σε έξι αγώνες. Ο Marciello κατέκτησε την pole position σε μια πίστα που είχε γίνει πιο ολισθηρή, καθώς η βροχή που παρεμβλήθηκε το βράδυ μεταξύ των αγώνων είχε ξεπλύνει τη γόμα από την αγωνιστική γραμμή.

Ο Marciello τέθηκε επικεφαλής στην πρώτη στροφή και διατηρήθηκε εκεί. Ο Ιταλός καθυστέρησε όσο μπορούσε το pit stop του πριν παραχωρήσει το τιμόνι στον Boguslavskiy, αλλά το αυτοκίνητο ασφαλείας κλήθηκε να επέμβει την ώρα που ο Ρώσος έβγαινε από τα pits. Παρότι ο Weerts άσκησε αρκετή στον Boguslavskiy, ο Ρώσος δεν υπέπεσε σε λάθος και έτσι η διαφορά μεταξύ των δύο πληρωμάτων στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγός, μειώθηκε σε μόλις μισό βαθμό!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!