GTWCE Sprint Cup: Στιγμιότυπα από το Magny Cours

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους δύο αγώνες του δέυτερου γύρου του Sprint Cup του Πρωταθλήματος GT World Challenge Europe, που πραγματοποιήθηκε στο Magny-Cours της Γαλλίας.

Το πλήρωμα που κατέκτησε τον τίτλο στο Sprint Cup πέρυσι, οι Dries Vanthoor και Charles Weerts, της ομάδας WRT, που αγωνίζεται με Audi R8 (#32) σημείωσε την πρώτη του φετινή νίκη στον πρώτο από τους δύο αγώνες στο Magny-Cours, έπειτα από ένα ταχύτατο pit stop που τους έθεσε επικεφαλής.

Η ημέρα ήταν πολύ καλή για την Audi, καθώς είδε πέντε R8 να βρίσκονται στις πρώτες έξι θέσεις. Η WRT κατάφερε να κάνει το undercut στο πλήρωμα των Simon Gacher και Christopher Haase με το Audi #11 (της Tresor by Car Collection), που είχε τεθεί επικεφαλής στο πρώτο μισό του αγώνα. Δέκα λεπτά πριν την καρό σημαία, ο Raffaele Marciello κατάφερε να προσπεράσει τον Haase, χαρίζοντας τη δεύτερη θέση στην ομάδα Akkodis ASP και την Mercedes-AMG GT3 #89 που μοιράζεται με τον Ρώσο Timur Boguslavskiy.

Στο δεύτερο αγώνα, οι Marciello/Boguslavskiy κατέκτησαν την pole position και διατηρήθηκαν επικεφαλής καθ΄ όλη τη διάρκεια των 60 λεπτών, για να κυριαρχήσουν, κατακτώντας της δεύτερη φετινή τους νίκη σε τέσσερις αγώνες, γεγονός που τους χαρίζει την πρωτοπορία στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Η νίκη επετεύχθη με ένα εκρηκτικό πρώτο stint από τον Marciello και ελεγχόμενη οδήγηση από τον Boguslavskiy στο δεύτερο μισό, διατηρώντας διαφορά 13 δλ. από το δεύτερο πλήρωμα, προβάδισμα που σπανίως βλέπουμε σε σπριντ αγώνες.

Η Akkodis ASP έκανε το «1-2» καθώς το πλήρωμα των Maximilian Gotz και Jim Pla κατετάγη στη 2η θέση, έπειτα από ποινή 10 δλ. που δέχθηκε για μη ασφαλή απελευθέρωση από τα pits το πλήρωμα των Christopher Mies και Jean-Baptiste Simmenauer (#33) της WRT. Ποινή 5 δλ. για τον τρόπο οδήγησης στην πίστα δέχθηκε και το πλήρωμα #25 των Aurelien Panis και Patric Niederhauser της Sainteloc Junior Team (Audi R8), που συμπλήρωσε το βάθρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!