Παράδοση πασχαλινών αυγών με μια Koenigsegg Jesko

Πως θα σας φαινόταν αν σας παρέδιδαν τα πασχαλινά αυγά με ένα hypercar 1.300 ίππων;

Αυτό ακριβώς είναι το σενάριο του βίντεο της σουηδικής εταιρείας hypercars Koenigsegg, το οποίο είναι εμπλουτισμένο πλάνα από τις δοκιμές της Jesko να κάνει drift στα χιόνια της Σουηδίας.

Η Koenigsegg Jesko, το οποίο έχει πάρει το όνομά της από τον Jesko von Koenigsegg, πατέρα του ιδρυτή της εταιρείας, Christian von Koenigsegg. Είναι ένα hypercar του οποίου το φυσικό περιβάλλον είναι η πίστα, αλλά πληροί της νομικές προϋποθέσεις κυκλοφορίας σε κανονικούς δρόμους.

Ο 5λιτρος V8 κινητήρας με διπλό turbo της Koenigsegg Jesko παράγει 1.300 ίππους με κανονική βενζίνη και 1.620 με βιοκαύσιμο Ε85. Η αεροδυναμική της διαμόρφωση παράγει περισσότερο από ένα τόνο αρνητικής άντωσης. Διαθέτει μετάδοση 9 σχέσεων και πολλαπλούς συμπλέκτες, στην οποία οι αλλαγές δε χρειάζεται να είναι σειριακές, μειώνοντας το χρόνο που απαιτούν για να πραγματοποιηθούν.

Η Koenigsegg ισχυρίζεται ότι ο ατσαλένιος στροφαλοφόρος του κινητήρα της Jesko είναι ο ελαφρύτερος του κόσμου, με βάρος μόλις 12,5 κιλά, παρότι ξεπερνάει τις 8.500 στρ./λ. Οι διωστήρες ζυγίζουν μόλις 540 γρ. ενώ τα έμβολα μόλις 290 γρ. Το monocoque πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για υψηλότερη στρεπτική ακαμψία με μικρότερο βάρος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!