«Awake»: Μια στιγμή περισσότερης προσοχής από τη Mercedes-Benz

Με μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους η μάρκα παρουσιάζει το σύστημα εντοπισμού «μικρο-ύπνου» του EQS.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε μια νέα μικρού μήκους ταινία με τον τίτλο «Awake» ως μέρος της καμπάνιας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο τηλεόρασης και κινηματογράφου του Μονάχου «Hochschule Fernsehen und Film München». Το σποτ είναι αφιερωμένο στο φαινόμενο του «μικρούπνου» τον οποίο εντοπίζει το σύστημα «Microsleep Detection», του EQS και δημιουργήθηκε για να δείξει πώς τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας μπορούν να συνεισφέρουν στο όραμα της οδήγησης χωρίς ατυχήματα. Η καμπάνια «Awake» και το σποτ υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Mercedes-Benz.

Το «Awake» αφηγείται μια ιστορία από την πραγματική ζωή, αφού ο Oliver Bernotat, σκηνοθέτης της μικρού μήκους ταινίας, πήρε την ιδέα από μια δική του εμπειρία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. ο Bernotat, μαζί με τους παραγωγούς Paul Scholten και Johannes Bergmann, βρήκαν στο Πανεπιστήμια μια ομάδα φοιτητών που βοήθησαν στην δημιουργία της ταινίας. Η Mercedes-Benz υποστήριξε την προσπάθεια καθώς η ασφάλεια και οι καινοτομίες υπάρχουν στον πυρήνα της μάρκας από την εφεύρεση του αυτοκινήτου το 1886.

Το «Attention Assist» ανιχνεύει σημάδια κόπωσης ή αυξανόμενης απροσεξίας κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών και προτρέπει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα με ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Η ανίχνευση του μικρούπνου είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στο EQS και είναι μια συμπληρωματική λειτουργία που αναλύει τις κινήσεις των βλεφάρων του οδηγού μέσω μιας κάμερας στην οθόνη του οδηγού (συνδεδεμένη με την υπεροθόνη MBUX) και προειδοποιεί οπτικά αλλά και ακουστικά με ένα πρόσθετο μήνυμα. Το «Microsleep Detection» ενεργοποιείται από τα 20 χλμ./ώρα.

Το «Real Life Safety» είναι η φιλοσοφία ασφάλειας της Mercedes-Benz. Αναλύοντας καθημερινές καταστάσεις οδήγησης και με τη χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης η Mercedes-Benz εισάγει καινοτομίες και κάνει ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς την οδήγηση χωρίς ατυχήματα και την πλήρως αυτόνομη μετακίνηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!