Η Rimac Automobili ιδρύθηκε το 2009 από τον Κροάτη Mate Rimac, με την φιλοδοξία να καταστεί ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής ηλεκτρικών supercar. Πλέον, έχοντας συγχωνευτεί με την Bugatti, αναπτύσσει τα hypercars του μέλλοντος, τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.
Στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey, στην Καλιφόρνια, η Rimac παρουσίασε στους εύπορους προσκεκλημένους της το Nevera, το οποίο θα κατασκευαστεί σε 150 αντίτυπα, με την τιμή του καθενός να ορίζεται στα 2 εκατ. ευρώ.
Εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Από την Rimac έχει σχεδιαστεί και η μπαταρία των 120 kWh, ικανή να προσφέρει αυτονομία έως 550 χλμ. και να φθάσει από το 0 στο 80% της ενέργειάς της σε 19 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 500 kW.
- Γνώρισε το MG ZS MAX, με τιμή από 18.950 ευρώ & 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση!
- Αφιέρωμα «City Mode: ON»: Επιστροφή στην πόλη!
- Αποστολή στην Ουτρέχτη: Γνωρίζουμε το νέο Hyundai Tucson
- Αυτό είναι το νέο Nissan Pixo: Ηλεκτρικό και με τιμή κάτω από 16.000 ευρώ
- Ο Brad Pitt είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα καμπάνια της Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe (video)