Και εγένετo η… Bugatti Rimac

Οι δύο μάρκες hypercar συγχωνεύονται, για να πορευθούν μαζί στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Και εγένετo η… Bugatti Rimac

Οι δύο μάρκες hypercar συγχωνεύονται, για να πορευθούν μαζί στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Σε εκδήλωση στο Dubrovnik ανακοινώθηκε η συμφωνία της Porsche και της κροατικής Rimac Automobili για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα ονομάζεται Bugatti Rimac.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των δύο εταιρειών, Oliver Blume (της Porsche) και Mate Rimac υπέγραψαν τα σχετικά συμβόλαια, ορίζοντας και τη μετοχική σύνθεση: 55% κατέχει η Rimac Automobili και 45% η Porsche. Η νέα εταιρεία θα δημιουργηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις από υπηρεσίες κατά του μονοπωλίου σε κάποιες χώρες. Η Bugatti θα εισαχθεί στη νέα εταιρεία από τη σημερινή ιδιοκτήτρια Volkswagen και στη συνέχεια οι μετοχές της θα μεταφερθούν στην Porsche.

Η έδρα της Bugatti Automobiles S.A.S. θα παραμείνει στο Molsheim της Γαλλίας, όπου ιδρύθηκε το 1909. Με τη μακρά παράδοση και την εμπειρία της, η Bugatti συνεισφέρει στην νέα εταιρία  με την τεχνογνωσία της στην χειροποίητη κατασκευή και τα ελαφριά υλικά, την παραγωγή λίγων κομματιών, καθώς και με το έμπειρο, παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων.

Η Porsche ξεκίνησε μια παραγωγική συνεργασία με τη Rimac Automobili από το 2018, αυξάνοντας στη συνέχεια τις μετοχές της στη κροατική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών hypercar. Σήμερα, η Porsche κατέχει το 24% της Rimac Automobili. Η ίδια η Porsche είναι γνωστή ως κορυφαίος κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων και η πιο κερδοφόρα εταιρεία του Ομίλου Volkswagen.

Η Rimac Automobili από την άλλη, έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στη βιομηχανία ηλεκτρικών τεχνολογιών, τόσο ως προμηθευτής τεχνολογίας όσο και ως κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου Nevera.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!