Έτσι κατασκευάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer

Το SUV της Ford κατασκευάζεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο εργοστάσιο στην Κολωνία, με 600 ρομπότ να συναρμολογούν το όχημα.

H Ford ξεκίνησε την παραγωγή του νέου, αμιγώς ηλεκρικού Explorer, το οποίο είναι το πρώτο μιας σειράς νέων EV που έρχονται στην Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο που μετασχηματίστηκε ύστερα από επένδυση 2 δισ. δολαρίων, έχει τη δυνατότητα να παράγει ένα Explorer κάθε 54 δευτερόλεπτα, διαθέτοντας μια νέα γραμμή παραγωγής, τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις για τη συναρμολόγηση μπαταριών, αλλά και σύγχρονα εργαλεία και αυτοματισμούς που συνολικά καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 125 εκταρίων.

Στη μονάδα της Ford στην Κολωνία έχουν κατασκευαστεί πάνω από 18.000.000 οχήματα Ford τα τελευταία 90 χρόνια.

Η διαδικασία παραγωγής του ολοκαίνουργιου, αμιγώς ηλεκτρικού Explorer στην Κολωνία ξεκινά με αυτοματοποιημένα καθοδηγούμενα οχήματα να μεταφέρουν διάφορα υλικά και έτοιμα εξαρτήματα στους σταθμούς εργασίας της μονάδας. Πάνω από 600 ρομπότ που λειτουργούν σαν σε χορογραφία συνεργάζονται για την κατασκευή κάθε νέου Explorer.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford Κολωνία είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα φορητό ρομποτικό σύστημα με κάμερες, που λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη ούτως ώστε να σαρώνει το αμάξωμα κάθε νέου αυτοκινήτου και να εντοπίζει τυχόν αποκλίσεις.

Στο βαφείο το αμάξωμα του νέου Ford Explorer μετακινείται πραγματοποιώντας εμβαπτισμό για την εξασφάλιση της απαραίτητης αντισκωριακής προστασίας και περιστρέφεται κατά 360 μοίρες μέσα σε κάθε «λουτρό» προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση φυσαλίδων αέρα.

Κατά τη διαδικασία της τελικής συναρμολόγησης, ένα νέο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης με κάμερες ελέγχει όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις, ενώ ένας σαρωτής λέιζερ ανιχνεύει για τυχόν ανεπιθύμητα σωματίδια πριν η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης γίνει ένα με το αμάξωμα κάθε νέου Ford Explorer. Το κεντρικό πάνελ ελέγχου που απεικονίζει με κάθε λεπτομέρεια την γραμμή παραγωγής του νέου Ford Explorer έχει συνολική επιφάνεια 25 τ.μ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!