Η αναβαθμισμένη ψηφιακή και ηχητική τεχνολογία της Mercedes

Η Mercedes αναβάθμισε το σύστημα infotainment MBUX με τεχνητή νοημοσύνη και συνεργάζεται με τον will.i.am για νέες εντυπωσιακές ηχητικές εμπειρίες.

Η αναβαθμισμένη ψηφιακή και ηχητική τεχνολογία της Mercedes

Η Mercedes αναβάθμισε το σύστημα infotainment MBUX με τεχνητή νοημοσύνη και συνεργάζεται με τον will.i.am για νέες εντυπωσιακές ηχητικές εμπειρίες.

Η Mercedes-Benz χρησιμοποίησε το Consumer Electronics Show (CES) για να αποκαλύψει την τελευταία γενιά του λογισμικού της, με μια τριάδα νέων προϊόντων που θα βρουν τελικά το δρόμο τους στη γκάμα των αυτοκινήτων παραγωγής της εταιρείας. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι η τελευταία τάση στον κόσμο της τεχνολογίας και η Mercedes την έχει ασπαστεί, καθώς την έχει ενσωματώσει στο σύστημα infotainment MBUX, στην τεχνολογία φωνητικού ελέγχου «Hey Mercedes» για τη δημιουργία ενός νέου εικονικού βοηθού.

Αποτελεί μέρος του νέου λειτουργικού συστήματος της Mercedes-Benz MB.OS, που η εταιρεία ανέπτυξε εξαρχής και εισήγαγε με την καινούργια E-Class. Στη CES παρουσιάστηκε στην Concept CLA Class, τη σχεδιαστική μελέτη που αποτελεί πρόγευση των επόμενης γενιάς compact μοντέλων της Mercedes, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου το περασμένο φθινόπωρο.

Ο νέος εικονικός βοηθός περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά «συναισθήματα» για να παραμένει συντονισμένος με τις ανάγκες του οδηγού, και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει πληροφορίες. Συμπληρώνεται από ένα νέο σύστημα Surround Navigation που συνδυάζει τη πλοήγησης με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε μία οθόνη που σας δείχνει τι «βλέπει» το αυτοκίνητο με τους αισθητήρες του, με βελτιωμένα τρισδιάστατα γραφικά, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων, αντλώντας εικόνες από το Google Maps, όπου είναι διαθέσιμες, καθώς και πρόσθετες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα.

Επίσης, στη CES παρουσιάστηκε το MBUX Sound Drive, το οποίο είναι μια κοινή συνεργασία μεταξύ του τμήματος υψηλών επιδόσεων Mercedes-AMG και του τραγουδιστή/παραγωγού της Pop μουσικής will.i.am. Το Sound Drive έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα μουσικό soundtrack που ταιριάζει με τον τρόπο οδήγησης του αυτοκινήτου, παρέχοντας, σύμφωνα με τη Mercedes, ένα δυναμικό μουσικό ταξίδι για κάθε διαδρομή.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του αυτοκινήτου, όπως το τιμόνι, τα φρένα, το γκάζι και την κίνηση του αυτοκινήτου, και τους συνδυάζει με μουσική που συμπληρώνει τους χειρισμούς. Σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes, Marcus Schafer, το Sound Drive προσφέρει έναν τρόπο «να βιώνουμε τη μουσική στο αυτοκίνητο με διαφορετικό τρόπο κατά την οδήγηση και να έχουμε μια νέα σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και πελάτη, κάτι που είναι πολύ συναισθηματικό».

Η Mercedes έχει επίσης συνεργαστεί με τις υπηρεσίες streaming Amazon Music και Audible για να βελτιώσει την εμπειρία ακρόασης audiobook στο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιεί το σύστημα ήχου Dolby Atmos για να δημιουργήσει ακουστική σε στυλ αίθουσας συναυλιών που θα ενισχύσει την ποιότητα του προφορικού ήχου και της μουσικής.

Τα παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμα στην τελευταία E-Class, αλλά η Mercedes έχει προσθέσει μια υπηρεσία streaming από την Antstream Arcade, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίζουν ρετρό παιχνίδια από παλιές κονσόλες όπως των Atari, Commodore, ακόμα και ZX Spectrum. Έχει επίσης αναπτύξει το δικό της παιχνίδι που παρουσιάστηκε στη CES σε μια Mercedes E-Class.

Όπως δήλωσε ο Schafer, η Mercedes «χρησιμοποιεί τον ψηφιακό κόσμο για να εξατομικεύσει το αυτοκίνητο, δημιουργώντας το δικό μας λογισμικό και χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη. Εξετάζουμε μια ολιστική εμπειρία με ήχο, βίντεο, αφή, ακόμη και όσφρηση, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις. Όλα έρχονται μαζί έτσι ώστε όλα να ενσωματώνονται ομαλά, και αυτός είναι ο εικονικός βοηθός που έχουμε δημιουργήσει. Όποια κι αν είναι η ανάγκη σας, τα συνδυάζει όλα για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα».

Σύμφωνα με το Schafer, οι τέσσερις διαφορετικές «λειτουργίες ενσυναίσθησης» του Virtual Assistant σημαίνουν ότι το σύστημα μπορεί να προσφέρει απαντήσεις που είτε ταιριάζουν είτε αντιστρατεύονται στη διάθεση του οδηγού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!