Η Ford φέρνει στην Ευρώπη το Amazon Alexa Built-in

H Ford δίνει πρόσβαση και στην Ευρώπη στην υπηρεσία φωνητικών εντολών Amazon Alexa Built-in, μέσω ενημέρωσης του λογισμικού Ford Power-Up.

Η Ford φέρνει στην Ευρώπη το Amazon Alexa Built-in

H Ford δίνει πρόσβαση και στην Ευρώπη στην υπηρεσία φωνητικών εντολών Amazon Alexa Built-in, μέσω ενημέρωσης του λογισμικού Ford Power-Up.

Η Ford ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες της μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο Amazon Alexa μέσω του Alexa Built-in, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις ή να δίνουν εντολές απευθείας από το εσωτερικό του οχήματος χωρίς να χρειάζονται smartphone. H υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω ενημέρωσης του προαιρετικού λογισμικού Ford Power-Up, η οποία παρέχεται ασύρματα και θα προσφέρεται στις χώρες που η Alexa διατίθεται από την Amazon: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Alexa θα είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά στις υποστηριζόμενες αγορές. Για να χρησιμοποιήσουν το Alexa Built-in, οι οδηγοί πρέπει να ενεργοποιήσουν το προαιρετικό σε επιλεγμένα οχήματα FordPass Connect μέσα στο όχημά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή FordPass για smartphone.

Το Alexa Built-in διευκολύνει τους οδηγούς να μαθαίνουν τις πρωινές ειδήσεις και να ενημερώνονται για την κυκλοφορία καθ’ οδόν προς τη δουλειά τους, ή να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο σπίτι συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

Το Alexa Built-in είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που παρέχονται μέσω ενημερώσεων λογισμικού Power-Up της Ford για την ευρεία γκάμα οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με τα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 και SYNC 4A. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Ford Mustang Mach-E, η Ford Mustang Mach-E GT, το Focus και το Focus ST.

Το Alexa Built-in θα ενσωματωθείκατά τη διάρκεια της παραγωγής φέτος σε επιλεγμένα μοντέλα που προορίζονται για τους πελάτες της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτά περιλαμβάνουν τις Ford Mustang Mach-E και Mustang Mach-E GT καθώς και το Ford Focus.

Η Ford θα προσφέρει δωρεάν συνδεσιμότητα με βασικά χαρακτηριστικά της Alexa. Σχεδιασμένο για να αποτελεί προέκταση της εμπειρίας Alexa στο σπίτι, το Alexa Built-in θα βελτιώσει την εμπειρία οδήγησης.

  • Ψυχαγωγία: οι οδηγοί μπορούν να ενημερωθούν για τον καιρό, να ζητήσουν από την Alexa να πει ένα αστείο ή ακόμη και να ρωτήσουν το ύψος του Πύργου του Άιφελ.
  • Παραγωγικότητα: οι οδηγοί μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να προσθέτουν στοιχεία σε λίστες αγορών και να ελέγχουν ημερολόγια.
  • Χειριστήρια οχήματος: οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του εσωτερικού ή να ζητούν πλοήγηση προς έναν προορισμό.
  • Έξυπνο σπίτι: οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως έξυπνες οικιακές συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως οι έξυπνοι θερμοστάτες.

Οι οδηγοί έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ford Streaming που επιτρέπει απεριόριστο audio streaming, ενημερώσεις ειδήσεων, καθώς και τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών μέσω της Alexa. Μια δωρεάν δοκιμή διάρκειας 90 ημερών επιτρέπει στους οδηγούς να ακούνε μουσική, podcasts και audiobooks σε πλατφόρμες συμβατές με την Alexa. Αυτές περιλαμβάνουν τις πλατφόρμες Amazon Music, Audible, Kindle, καθώς και υπηρεσίες τρίτων στις οποίες οι πελάτες μπορεί να είναι ήδη συνδρομητές.

Ford Amazon Alexa Built-in

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up προσφέρουν επίσης διπλή σύζευξη τηλεφώνου στους πελάτες, ώστε να μην χρειάζεται να διαφωνήσουν αναφορικά με το ποιος θα κάνει pairing το τηλέφωνό του με το SYNC 4. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να τα εναλλάσσουν, ώστε να έχουν πρόσβαση τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους τηλέφωνα. Η διπλή σύζευξη τηλεφώνου διατίθεται με τα μοντέλα Ford Mustang Mach-E, Mustang Mach-E GT, Focus και Focus ST, Transit και E-Transit.

Διευκολύνθηκε η διαχείριση των ρυθμίσεων θερμοκρασίας καμπίνας μέσω της οθόνης SYNC. Οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις διευκολύνουν την προβολή και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας καμπίνας. Η τελευταία αναβάθμιση περιλαμβάνει μια σειρά από παιχνίδια για να διασκεδάζουν οι πελάτες της Mustang Mach-E όταν το όχημα φορτίζει ή είναι σταματημένο. Αυτά περιλαμβάνουν sudoku, παζλ και το παιχνίδι οδήγησης Lane Change.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Ford στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!