Το φάρμακο για τη ναυτία βρήκε η Nissan και δεν είναι χάπι (video)

Μια νέα τεχνολογία παρουσιάζει η Nissan που μειώνει την πιθανότητα ναυτίας για να προσφέρει ένα καλύτερο ταξίδι ακόμα και στο αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Το φάρμακο για τη ναυτία βρήκε η Nissan και δεν είναι χάπι (video)

Μια νέα τεχνολογία παρουσιάζει η Nissan που μειώνει την πιθανότητα ναυτίας για να προσφέρει ένα καλύτερο ταξίδι ακόμα και στο αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Η ναυτία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους, μεγαλύτερους ή μικρότερους σε ηλικία, αλλά και κατοικίδια που μεταφέρουμε μαζί μας. Η Nissan παρουσιάζει ένα νέο σύστημα ελέγχου τετρακίνησης με ηλεκτροκίνηση, το οποίο βελτιώνει την άνεση των επιβαινόντων, ελαχιστοποιώντας τις κλίσεις του αμαξώματος και κατ’ επέκταση της καμπίνας, παρέχοντας έτσι ομαλότερη κύλιση.

Το e-4ORCE είναι το νέο αυτό σύστημα, που χρησιμοποιείται στα νέα X-Trail και το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya και κάνει αυτά τα μοντέλα πιο φιλικά προς τα κατοικίδια, όπως μας τονίζει η Nissan.

Σε μεγάλα αλλά και σύντομα ταξίδια, η ναυτία αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για του σκύλους που επιβαίνουν στο όχημα. Ωστόσο το e-4ORCE βοηθά να τεθεί αυτό το πρόβλημα υπό περιορισμό, εξασφαλίζοντας μια πιο ομαλή κύλιση.

Ελέγχοντας την παροχή ισχύος και το φρενάρισμα σε κάθε τροχό, το e-4ORCE μπορεί να διαχειριστεί τις δυνάμεις που ασκούνται στο αυτοκίνητο για να ελαχιστοποιήσει το «βύθισμα» κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα. Λιγότερη κίνηση του οχήματος σημαίνει μείωση της κλίσης του αμαξώματος που μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία στους επιβάτες, αλλά και στα τετράποδα.

Δείτε τη δοκιμή του νέου Nissan Ariya

Η Nissan πήρε ένα colley, τον Hop και ένα λαγωνικό, τη Lulu,  για βόλτες με Ariya και X-Trail εξοπλισμένα με e-4ORCE, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός διασκεδαστικού βίντεο και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας της Nissan. Αν και στην αρχή απεικονίζονται ως απρόθυμα να πάνε για βόλτα, ο Hop και η Lulu στο τέλος της διαδρομής φαίνονται ευτυχισμένα, χάρη στην ομαλή κύλιση του e-4ORCE.

Ο Ryozo Hiraku, επικεφαλής ειδικός του τμήματος μηχανικής κινητήρων και ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan, λέει ότι «Όταν οι άνθρωποι ακούνε “τετρακίνηση“, συνήθως έρχονται στο μυαλό τους ειδικές καταστάσεις όπως εκτός δρόμου, ή  συνθήκες χιονιού. Αλλά το e-4ORCE είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Ανεβάζει την καθημερινή οδηγική εμπειρία σε ένα νέο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι δοκίμασαν το e-4ORCE και όλοι παρατήρησαν ότι μπορούσαν να αισθανθούν τη διαφορά στην ποιότητα κύλισης».

Δείτε τη δοκιμή του νέου Nissan X-Trail e-Power e-4ORCE

Και προσθέτει, «Χάρηκα όταν ένας από αυτούς είπε: Δεν νομίζω ότι ο σκύλος μου θα ζαλιστεί σε αυτό». Ελπίζουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των τετράποδων φίλων σας, θα απολαύσουν την οδήγηση με το e- 4ORCE.

Η συνεισφορά της Nissan για τα κατοικίδια

Όπως θα περίμενε κανείς από μια εταιρεία της οποίας ο εταιρικός σκοπός είναι «Η καινοτομία για τον εμπλουτισμό της ζωής των ανθρώπων», η Nissan έχει ιστορικό υποστήριξης κατοικίδιων ζώων. Η δέσμευσή της χρονολογείται πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, όταν έστειλε ένα στόλο από Micra σε έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους κτηνιατρικούς ομίλους της Ευρώπης, το 2005, για τη μεταφορά τετράποδων ασθενών.

Μια δεκαετία αργότερα, η Nissan κυκλοφόρησε τα #KnockKnockCats, για να αποτρέψει τον τραυματισμό γατών που αναζητούν ζεστασιά κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Το 2017, κέντρισε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σκύλων παγκοσμίως, όταν κυκλοφόρησε το concept Rogue Dogue. Και μόλις τον περασμένο χρόνο, η Nissan κυκλοφόρησε έναν οδηγό για τις βέλτιστες πρακτικές για τη μεταφορά σκύλων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!