Σύστημα πλοήγησης στα παπούτσια για άτομα με προβλήματα όρασης!

Θα το δημιουργήσει η start-up Ashirase, μία εταιρεία που ίδρυσε η Honda

Σύστημα πλοήγησης στα παπούτσια για άτομα με προβλήματα όρασης!

Θα το δημιουργήσει η start-up Ashirase, μία εταιρεία που ίδρυσε η Honda

Ένα πολύ σημαντικό project για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης θα αναλάβει να φέρει εις πέρας η Ashirase Inc. Πρόκειται για μια start-up εταιρεία, η οποία προέρχεται από το IGNITION, το πρόγραμμα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων της Honda.

Η Ashirase Inc. θα αναλάβει να φέρει στην αγορά ένα σύστημα πλοήγησης, που τοποθετείται στα παπούτσια και βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης. Η νεοφυής επιχείρηση θα αναλάβει και την εμπορική προώθηση του συστήματος, πριν από το τέλος του οικονομικού έτους, που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023. Πρόκειται για ένα σύστημα πλοήγησης, το οποίο αποτελείται από μία εφαρμογή smartphone και μια τρισδιάστατη συσκευή δόνησης, συμπεριλαμβανομένου ενός αισθητήρα κίνησης, ο οποίος τοποθετείται στο εσωτερικό του παπουτσιού.

Με βάση τη διαδρομή, που ορίζεται μέσω της εφαρμογής, η συσκευή καθοδηγεί τον χρήστη με τη βοήθεια δονήσεων. Όταν ο τελευταίος πρέπει να κινηθεί ευθεία, παράγονται δονήσεις στο εμπρός τμήμα του πέλματος, ενώ όταν πλησιάζει σε μία δεξιά ή αριστερή στροφή οι δονήσεις παράγονται αντίστοιχα στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά του ποδιού, για την προειδοποίηση του χρήστη. Το Ashirase προσφέρει διαισθητική καθοδήγηση, κάνοντας τη διαδρομή κατανοητή. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δε χρειάζεται να προσέχει συνεχώς ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει, κάτι το οποίο τον βοηθά να περπατά με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο χαλαρή διάθεση.

Ashirase Vibration Device
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!