Η Mercedes-Benz αναγνωρίζει όταν πλησιάζουν οχήματα άμεσης ανάγκης

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης DRIVE PILOT ενημερώνει άμεσα τον οδηγό

Η Mercedes-Benz αναγνωρίζει όταν πλησιάζουν οχήματα άμεσης ανάγκης

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης DRIVE PILOT ενημερώνει άμεσα τον οδηγό

Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι η Mercedes-Benz έγινε η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο που πληροί τις νομικές απαιτήσεις του UN-R157 για ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (KBA) ενέκρινε το σύστημα με βάση τον τεχνικό κανονισμό UN-R157, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την προσφορά ενός τέτοιου συστήματος διεθνώς, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η εθνική νομοθεσία.

Το σύστημα DRIVE PILOT θα είναι διαθέσιμο για τη νέα S-Class και θα επιτρέπει την αυτόνομη κίνηση του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Η τεχνολογία που εξέλιξε η Mercedes-Benz ανιχνεύει επίσης την παρουσία οχημάτων άμεσης ανάγκης, τα οποία προσεγγίζουν το σημείο όπου κινείται η λιμουζίνα της γερμανικής μάρκας.

Τα ραντάρ, μία κάμερα στο πίσω παράθυρο, αλλά και μικρόφωνα, θα αναγνωρίζουν το φάρο και τη σειρήνα ενός οχήματος επείγουσας ανάγκης (όπως ένα περιπολικό, ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό) και αμέσως θα ειδοποιούν τον οδηγό της S-Class προκειμένου έγκαιρα να ανοίξει χώρο για να περάσουν. Το DRIVE PILOT θα μπορεί επίσης να λαμβάνει ενημερώσεις μέσω ενός ψηφιακού χάρτη για έκτακτα συμβάντα στο δρόμο, όπως ατυχήματα ή έργα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!