Αναβίωση της Porsche 914 από την Fifteen Eleven

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής και αποκατάστασης αυτοκινήτων κύρους Fifteen Eleven Design αποκάλυψε τη δική της, μοναδική έκδοση της Porsche 914 του 1975 με ενισχυμένο 6κύλινδρο κινητήρα από την 987 Cayman S.

Αναβίωση της Porsche 914 από την Fifteen Eleven

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής και αποκατάστασης αυτοκινήτων κύρους Fifteen Eleven Design αποκάλυψε τη δική της, μοναδική έκδοση της Porsche 914 του 1975 με ενισχυμένο 6κύλινδρο κινητήρα από την 987 Cayman S.

Σχεδόν τρία χρόνια έπειτα από την ανακοίνωση του έργου, η εταιρεία κατασκευής και αποκατάστασης αυτοκινήτων κύρους Fifteen Eleven Design, δέχονται πλέον παραγγελίες για τη δική της ειδική έκδοση της Porsche 914 του 1975, μιας σύγχρονης ενσάρκωσης του κλασικού αερόψυκτου αυτοκινήτου.

Η εταιρεία με έδρα το Bakewell του Derbyshire, είναι το τμήμα κλασικών και υψηλού κύρους αυτοκινήτων της ομάδας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Mellors Elliot Motorsport, η οποία έχει στο ενεργητικό της 12 τίτλους στο WRC και πιο πρόσφατα ήταν υπεύθυνη για μια δυναμική σειρά εγχειρημάτων, όπως η ανακατασκευή του μονοθεσίου Formula 1 με το οποίο ο Alan Jones αγωνίστηκε στη Formula 1 το 1979, της Williams FW07/04, η κατασκευή του Ford Escort MK1 Speedster Restomod και η ανακατασκευή της Maserati 3500 GT Inezione, που κατέκτησε το βραβείο Salon Prive.

Η Porsche 914 Restomod της Fifteen Eleven Design, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2021, δημιουργήθηκε με πλήθος σύγχρονων χαρακτηριστικών, τα οποία εναρμονίζονται με την αρχική γοητεία και τον χαρακτήρα του μοντέλου. Το roadster με την οροφή Targa έχει συνδυαστεί με τον κινητήρα της Porsche 987 Cayman S, τον 6κύλινδρο κεντρικά τοποθετημένος boxer, που προσφέρει το θρυλικό soundtrack της Porsche.

Η 6κύλινδρη μονάδα 3,8 λίτρων έχει υποστεί εκτεταμένη ανακατασκευή για να προσφέρει 385-405 ίππους, σε συνδυασμό με ατσάλινα εσωτερικά εξαρτήματα, σφυρήλατα έμβολα και ένα σύστημα ECU και διαχείρισης της ισχύος της Life Racing, το οποίο προσφέρει συνολικά πάνω από τρεις φορές υψηλότερη απόδοση από το εργοστασιακό πρωτότυπο.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η οδηγική συμπεριφορά έχει βελτιωθεί χάρη στην προσθήκη ρυθμιζόμενων αμορτισέρ τριών κατευθύνσεων της Reiger, τα οποία συνήθως συναντώνται σε αυτοκίνητα WRC, τοποθετημένα σε αρχιτεκτονική ανάρτησης με βάση την Cayman.

Την πέδηση αναλαμβάνουν δαγκάνες 4 εμβόλων Porsche Brembo με διάτρητους αεριζόμενους δίσκους, ενώ τα πεντάλ παρέχει η AP Racing. Υπάρχει επίσης μια ειδική κυψέλη καυσίμου συμβατή με τους κανονισμού της FIA, άλλη μια αναφορά στο WRC. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν fly-by-wire γκάζι, ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ανοξείδωτης εξάτμισης, ζάντες 18 ιντσών της Fuchs και ελαστικά Michelin Pilot Sport 2.

Το πλαίσιο της Porsche 914 έχει διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά κάτω από το αμάξωμα, έχει υποστεί πλήρη επεξεργασία από την Fifteen Eleven. Οι σύνδεσμοι της ανάρτησης έχουν ανασχεδιαστεί, ώστε να επιτρέπουν την εφαρμογή της αρχιτεκτονική της Cayman και το πλαίσιο έχει ενισχυθεί δομικά με σωλήνες T45.

Στο αμάξωμα τοποθετήθηκαν ειδικά κατασκευασμένα πάνελ από ανθρακονήματα, για να βελτιώσουν την εμφάνιση και συνδυάστηκαν με ένα κομψό καπό και μία ανασχεδιασμένη μάσκα για να βελτιώσουν τη λειτουργία του ψυγείου. Η προσθήκη πίσω αεροτομής, LED φωτιστικών σωμάτων και φώτων πορείας τύπου «Moby Dick», προσθέτουν μια μοναδική πινελιά.

Το εσωτερικό είναι εξίσου προσεγμένο, με δέρμα να περιβάλλει το cockpit, και τα καθίσματα Recaro να προσφέρουν απόλυτη άνεση. Ένα ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος καμπίνας προσφέρει επιπλέον χώρο για τα πόδια, και προσφέρεται πληθώρα αποκλειστικών χαρακτηριστικών που κάνουν τη δημιουργία της Fifteen Eleven ξεχωριστή. Κάθε αυτοκίνητο δημιουργείται με γνώμονα τα κατά παραγγελία αιτήματα του πελάτη, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος και της εσωτερικής διαμόρφωσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!