Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe: Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Ένα σπάνιο μοντέλο του 1955 της Mercedes-Benz, πουλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe: Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Ένα σπάνιο μοντέλο του 1955 της Mercedes-Benz, πουλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ.

Το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητο που πωλείται σε δημοπρασία κατέχει πλέον με 135 εκατομμύρια ευρώ η σπάνια Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955, το ένα από τα δύο μόλις αυτοκίνητα που υπάρχουν στον κόσμο. Το αυτοκίνητο μπήκε σε μια ιδιωτική συλλογή.

Σε μια κλειστή δημοπρασία που επιτρέπονταν η είσοδος μόνο με πρόσκληση και έγινε στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, η αρχική προσφορά για την 300 SLR και από εκεί που ξεκίνησαν οι προσφορές ήταν τα 45,62 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν το ρεκόρ που κατείχε από το 2018 και μέχρι εκείνη τη στιγμή η Ferrari 250 GTO του 1962.

Το τελικό χτύπημα έγινε στα 135 εκατομμύρια ευρώ, από έναν ιδιώτη, κάτι που κάνει την Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, όχι απλώς το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, αλλά ένα από τα 10 πιο πολύτιμα αντικείμενα που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία.

Δεν είναι μόνο η σπανιότητα που κάνει την 300 SLR Uhlenhaut Coupe τόσο περιζήτητη, αλλά και η πλούσια ιστορία της, Μόνο δύο αυτοκίνητα και τα δύο πρωτότυπα κατασκευάστηκαν από το αγωνιστικό τμήμα της Mercedes-Benz το 1955.

Βασίζεται στη θρυλική W 196 R που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με οδηγό των Juan Manuel Fangio. Ο κινητήρας της SLR μεγάλωσε στα 3,0 λίτρα, για αγωνιστική χρήση, αποδίδοντας 305 ίππους. Έτσι, η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου έφτανε τα 290 χλμ./ώρα με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 6,9 δλ., γεγονός που την καθιστούσε ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας στο δημόσιο δρόμο.

Το όνομά της προέρχεται από τον δημιουργό και επικεφαλής μηχανικό Rudolf Unhlenhaut, ο οποίος οδήγησε το αυτοκίνητο σε ευρωπαϊκές εκδηλώσεις, αν και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήταν σε αποθήκη, γράφοντας στο οδόμετρό του μόλις 3,756 μίλια (6.044 χιλιόμετρα).

Το αυτοκίνητο που πουλήθηκε έχει το παρατσούκλι «Red» (κόκκινο) για τις επενδύσεις του εσωτερικού του, ενώ το άλλο αυτοκίνητο που βρίσκεται στο μουσείο έχει το παρατσούκλι «Blue» (μπλε).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!