«Road to Le Mans»: Tο αγωνιστικό όνειρο του Michael Fassender

Παρακολουθήστε το 90λεπτο ντοκιμαντέρ «Road to Le Mans», που δείχνει τις χαρές και τις δυσκολίες του αστέρα του Hollywood, Michael Fassbender, στο δρόμο του προς τη συμμετοχή στο θρυλικό αγώνα αντοχής 24 Ωρών του Le Mans.

Ο Michael Fassbender ονειρευόταν τους αγώνες από την παιδική του ηλικία. Γεννημένος στη Χαϊδελβέργη, ο 46χρονος έκανε τα πρώτα βήματα προς την εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας το 2018. Ο Αμερικανός ηθοποιός Patrick Dempsey, ο οποίος έχει αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans τρεις φορές στο τιμόνι μιας Porsche, τον έφερε σε επαφή με τη γερμανική εταιρεία. Με την υποστήριξή της, ο υποψήφιος για Όσκαρ σταρ του κινηματογράφου έμαθε πώς να χειρίζεται το αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Porsche Racing Experience, στο Porsche Sports Cup και τελικά στο European Le Mans Series (ELMS).

Σε αυτά τα στάδια εκπαίδευσης, ένας προπονητής της Porsche βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του. Από την αρχή, οι κάμερες κατέγραφαν το ταξίδι του. Οι αμέτρητοι θαυμαστές του στο YouTube τον ενθαρρύνουν στη σειρά ντοκιμαντέρ «Road to Le Mans» και -σε περίπτωση αναπόφευκτων αποτυχιών- του συμπαραστέκονταν επίσης.

«Ήμασταν πρόθυμοι να μοιραστούμε το ταξίδι του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τον κόσμο. Έτσι δημιουργήσαμε μια σειρά γύρω από το όνειρο του Michael από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο», εξηγεί ο Oliver Hoffmann, διευθυντής επικοινωνιών και μάρκετινγκ της Porsche. «Ήταν προφανές για εμάς πόσο μεγάλο και ισχυρό είναι το όνειρό του. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να το εκπληρώσει κανείς. Υποστηρίξαμε και συνοδεύσαμε τον Michael σε κάθε του βήμα. Μπορείτε να νιώσετε το πάθος και την αποφασιστικότητα σε κάθε επεισόδιο του “Road to Le Mans”».

Ο Fassbender, διάσημος για blockbusters όπως τα «X-Men» και «Inglourious Basterds», έβαλε προσωρινά σε δεύτερη μοίρα την κινηματογραφική του καριέρα και ρίχτηκε με ενθουσιασμό στην επιχείρηση των αγώνων πίστας με τέρμα γκάζι. «Ήταν ένα ταξίδι που έκοβε την ανάσα», λέει ο Sebastian Borowski, Project Manager του «Road to Le Mans».

«Παρότι μερικές φορές ήταν δύσκολο να έχουμε συνεχώς μια κάμερα γύρω μας, ανεξάρτητα από το αν η μέρα ήταν ομαλή ή καταστροφική, η προθυμία του Michael να μας αφήσει να μοιραστούμε τις πιο προσωπικές του στιγμές, κάνει τη σειρά αυτό που είναι: μια αυθεντική ματιά στα παρασκήνια μιας ιδιαίτερης διαδρομής προς την εκπλήρωση ενός απόλυτου παιδικού ονείρου», κατέληξε ο Borowski.

Κάποια στιγμή, ωστόσο, το όνειρο του Fassbender μετατρέπεται σε εφιάλτη: Μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας, αντιμετωπίζει τελικά τις 24 Ώρες του Le Mans με την Porsche 911 RSR της Proton Competition το 2022, και άθελά του μπλέχτηκε στο χάος πολλών ατυχημάτων. Μια βάναυση αποτυχία για τον φιλόδοξο ερασιτέχνη οδηγό αγώνων. «Η έκβαση του αγώνα ήταν εξαιρετικά απογοητευτική για την ομάδα, και ειδικά για τον Michael, παρότι το πλήρωμα κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό μετά από μακροχρόνιες επισκευές. Παρόλο που έπεσε κάτω, σηκώθηκε κατευθείαν ξανά. Σύντομα έγινε σαφές ότι ήθελε να προσπαθήσει ξανά», θυμάται ο Sebastian Borowski.

Εκτός από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, η σχετική σειρά συνέχισε επίσης να αναπτύσσεται. «Η σειρά YouTube “Road to Le Mans” κατέκτησε τις καρδιές όλο και περισσότερων οπαδών και η ανταπόκριση ήταν συγκλονιστική. Η σκληρή δουλειά, το ξεπέρασμα των αποτυχιών και τα θετικά συναισθήματα μετά τις επιτυχίες ενέπνευσαν τους ανθρώπους. Και για όλους εμάς, η πλήρης ιστορία δεν είχε ακόμη ξεδιπλωθεί», δήλωσε ο Oliver Hoffmann.

Στις 12 Ιουνίου του 2023, στην 100ή επέτειο των 24 Ωρών του Le Mans, ο Michael Fassbender παρατάχθηκε και πάλι στην εκκίνηση της πίστας της Sarthe. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον Αυστριακό εργοστασιακό οδηγό Richard Lietz και τον Εσθονό Martin Rump, ο Fassbender πραγματοποίησε καλές επιδόσεις στο τιμόνι της #911 της Proton Competition στον κλασικό 24ωρο αγώνα.

«Ο αγώνας υπογράμμισε ότι είχε σημειώσει απίστευτη πρόοδο όχι μόνο σε αθλητικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο», λέει ο Sebastian Borowski. Αυτή η εντυπωσιακή πρόοδος έγινε μετρήσιμη: Ο ταχύτερος αγωνιστικός γύρος του Fassbender στο τιμόνι της Porsche 911 RSR των 515 ίππων ήταν σχεδόν 4 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το χρόνο του την προηγούμενη χρονιά. Για πρώτη φορά, ο 46χρονος έκανε γύρο κάτω από 4 λεπτά, ένα κρίσιμο σημείο αναφοράς για τα αυτοκίνητα GT στην πίστα των 13,626 χιλιομέτρων.

«Είχε θάρρος, είχε ένα μεγάλο όνειρο και δεν άφησε τις αναποδιές να τον αποθαρρύνουν», δηλώνει ο Oliver Hoffmann. «Αυτό ακριβώς είναι που έκανε το εγχείρημα τόσο σπουδαίο. Ευτυχώς, καταγράψαμε όλες τις παθιασμένες στιγμές από την πρώτη μέρα και μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στους θεατές σε όλο τον κόσμο το “Road to Le Mans. The Filmδωρεάν. Ελπίζω ότι ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να τιμήσουν τα προσωπικά τους όνειρα και να τα πραγματοποιήσουν».

Το 90λεπτο ντοκιμαντέρ παρακολουθεί ολόκληρο το ταξίδι του Michael Fassbender και της Porsche στους αγώνες αντοχής από το 2018 έως το 2023. Η ταινία αποτελεί το αποκορύφωμα της σειράς στο YouTube, η οποία έχει δημιουργήσει αθροιστικά 100 εκατομμύρια προβολές με τα 33 επεισόδιά της σε τέσσερις σεζόν.

Road to Le Mans, σεζόν 1

Road to Le Mans, σεζόν 2

Road to Le Mans, σεζόν 3

Road to Le Mans, σεζόν 4

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!