Patrick Dempsey: “Νιώθω πιο ζωντανός όταν είμαι στην πίστα”

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός είναι λάτρης των αγώνων ταχύτητας και της Porsche, και δεν χάνει ευκαιρία για να μας το θυμίζει.

Patrick Dempsey: “Νιώθω πιο ζωντανός όταν είμαι στην πίστα”

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός είναι λάτρης των αγώνων ταχύτητας και της Porsche, και δεν χάνει ευκαιρία για να μας το θυμίζει.

O Patrick Dempsey έγινε πασίγνωστος στη χώρα μας ως Dr. Derek Shepherd στην δραματική σειρά “Grey’s Anatomy”. Γεννήθηκε το 1966 και κατοικεί στο Μαλιμπού. Πρόκειται για μια ισχυρή και πολυτάλαντη προσωπικότητα, καθώς εκτός από δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι επίσης αναγνωρισμένος οδηγός αγώνων με σημαντικές διακρίσεις, αλλά και συνιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας Dempsey-Proton Racing.

Ως οδηγός αγώνων, ο 57χρονος Αμερικανός με ιρλανδικές ρίζες συμμετείχε πολλές φορές στις 24 ώρες του Le Mans, τερματίζοντας μάλιστα στη δεύτερη θέση στην κατηγορία GTE-Am το 2015! Αυτή ήταν η σημαντικότερη στιγμή της ζωής του, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα. Την ίδια χρονιά κέρδισε με την ομάδα του τις 6 Ώρες του Fuji στην Ιαπωνία.

Εκτός από λάτρης των αγώνων ταχύτητας, έχει ένα ακόμη πάθος: τις Porsche. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα αυτοκίνητα με τα οποία έχει τρέξει σε αγώνες ή επιλέγει για την ομάδα του, κατάγονται από τη Στουτγάρδη. Άλλωστε, είναι πλέον μόνιμο μέλος της αγωνιστικής οικογένειας της Porsche.

Όταν στις αρχές του 2021 έγινε το “πρόσωπο” της μάρκας Porsche Design Eyewear, είχε πει: “Η Porsche είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στη ζωή μου. Είτε ως οδηγός αγώνων είτε ως συνιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας, η μάρκα εκπέμπει ένα ιδιαίτερο πάθος για μένα και την αντανακλά την επιθυμία μου για κορυφαίες επιδόσεις, με τις οποίες ένιωθα πάντα μια ιδιαίτερη σύνδεση”.

Πώς όμως γεννήθηκε αυτή η λατρεία για τα γρήγορα αυτοκίνητα; “Ο πατέρας μου ήταν πλανόδιος πωλητής. Κάθε Παρασκευή βράδυ, μου έφερνε αυτοκινητάκια Matchbox. Από εκεί προήλθε η αγάπη μου για τα αυτοκίνητα”, έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: “Τώρα… τα Matchbox είναι λίγο μεγαλύτερα”.

Ο πατέρας του λάτρευε τους αγώνες. Δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα την υποκριτική, προτιμούσε την ταχύτητα. Δυστυχώς όμως πέθανε πριν ο Dempsey ξεκινήσει να τρέχει. Αλλά και η μητέρα του μισούσε τη σειρά “Grey’s Anatomy” στην οποία ο Patrick πρωταγωνίστησε για 11 σεζόν, από το 2005 μέχρι και το 2015. Μισούσε οτιδήποτε ιατρικό, ενώ αντίθετα της άρεσε να πηγαίνει στους αγώνες αυτοκινήτου για να παρακολουθεί τον γιο της!

Το πόσο παθιασμένος είναι ο Patrick Dempsey με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, φαίνεται από τα ίδια του τα λόγια: “Όταν βρίσκομαι σε ένα αγωνιστικό, όλα ταιριάζουν απόλυτα. Έχεις τον σωστό ρυθμό και το μυαλό σου σταματά να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο. Είναι τόσο αναζωογονητικό, ψυχικά. Είναι ζεν, η αίσθηση του να είσαι στο όριο αλλά να έχεις τον έλεγχο. Νιώθω πιο ζωντανός όταν είμαι στην πίστα. Όταν δεν είμαι εκεί, κάτι λείπει από τη ζωή”.

Αγόρασε την πρώτη του Porsche, μια 356, το 1987 με τα χρήματα που εισέπραξε από την ταινία “Can’t Buy Me Love”. Το αυτοκίνητο είναι ακόμη και σήμερα κομμάτι της πολύτιμης συλλογής του και το θεωρεί ως το πιο πολυπόθητο αγαθό του. Παράλληλα όμως είναι ερωτευμένος με μια μαύρη Porsche 911 Turbo του 1972. Όταν του ζήτησαν να χαρακτηρίσει την 911 με τρεις λέξεις, απάντησε δίχως σκέψη: “Διαχρονικό, κλασικό αυτοκίνητο”.

Ο 57χρονος Patrick παραμένει ιδιαίτερα δραστήριος. Τρανό παράδειγμα η συμμετοχή του στον αγώνα La Carrera Panamericana, στο Μεξικό (13-19 Οκτωβρίου 2023), με μια από τις δύο ειδικά προετοιμασμένες Tag Heuer – Porsche Cayman GT4 RS.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!