Olivier Francois

Στην πιο βαρύνουσα στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, τώρα που αρχίζει την πορεία προς ένα 100% ηλεκτρικό μέλλον, η Fiat έχει στο τιμόνι της έναν άνθρωπο που πιστεύει στην ανάγκη ενός ολιστικού σχεδίου για την μετάβαση σε ένα βιώσιμο «αύριο»

Olivier Francois

Στην πιο βαρύνουσα στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, τώρα που αρχίζει την πορεία προς ένα 100% ηλεκτρικό μέλλον, η Fiat έχει στο τιμόνι της έναν άνθρωπο που πιστεύει στην ανάγκη ενός ολιστικού σχεδίου για την μετάβαση σε ένα βιώσιμο «αύριο»

Η Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος αποτέλεσε το κατάλληλο… φόντο για τις ανακοινώσεις της Fiat σχετικά με το δρόμο που θα ακολουθήσει προς ένα ηλεκτρικό μέλλον. O Olivier Francois, CEO της ιταλικής μάρκας, πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό πλάνο για τον αστικό ιστό που θα περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ώστε να καταστεί πιο εύκολη η πρόσβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με καινοτόμες υπηρεσίες που θα μειώσουν το κόστος, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των σημείων φόρτισης. Οι υποδομές των κτηρίων του σήμερα, αλλά και των μελλοντικών κατασκευών θα πρέπει να διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία.

«Η απόφαση δημιουργίας του νέου 500 –ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου- πάρθηκε φυσικά πριν από την πανδημία του COVID-19. Το lockdown αποτέλεσε την πιο πρόσφατη από μια σειρά προειδοποιήσεων που είχαμε λάβει. Τότε γίναμε μάρτυρες εικόνων που ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες. Τα άγρια ζώα επέστρεψαν στις πόλεις και η φύση έδειξε ότι πάλευε για να επανακτήσει τα δικαιώματα της. Παράλληλα πήραμε την υπενθύμιση ότι ήταν αναγκαίο να πάρουμε μέτρα για να βοηθήσουμε τον πλανήτη Γη», αναφέρει ο Francois.

«Στη Fiat έχουμε ένα ορόσημο. Το 500. Και ένα ορόσημο έχει πάντα ένα σκοπό. Το πρώτο 500 του 1957 έφερε την πρόσβαση στην αυτοκίνηση. Σήμερα έχουμε μια νέα αποστολή. Να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη αυτοκίνηση για όλους. Να προσφέρουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα είναι το ίδιο προσιτό όσο και τα συμβατικά, κάτι στο οποίο πλησιάζουμε όσο μειώνεται το κόστος των μπαταριών. Αναπτύσσουμε τη βιώσιμη αυτοκίνηση για όλους. Αυτή είναι η αποστολή μας. Μεταξύ του 2025 και του 2030, η γκάμα μας σταδιακά θα περάσει στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση».

Δεν θα αλλάξουν όμως μόνο τα αυτοκίνητα της Fiat. Θα αλλάξουν και οι εγκαταστάσεις της, με στόχο να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον και να συμβάλλουν στην μεταμόρφωση των πόλεων. «Παράλληλα, στο κοντινό μέλλον θα δούμε τη μετατροπή της θρυλικής οροφής του εργοστασίου του Lingotto στο Τορίνο να  μετατρέπεται στο μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης με περισσότερα από 28.000 φυτά. Μια σημαντική και γεμάτη νόημα αλλαγή που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη του Τορίνο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!