Διασχίζοντας την Ασία με την QJ MOTOR SRT 800X

O Κωνσταντίνος Μητσάκης διασχίζει την Ασία σε ένα ταξίδι 20.000 χλμ. με την QJ MOTOR SRT 800X, και μας μεταφέρει τις εμπειρίες του μέσα από το φωτογραφικό του φακό.

Διασχίζοντας την Ασία με την QJ MOTOR SRT 800X

O Κωνσταντίνος Μητσάκης διασχίζει την Ασία σε ένα ταξίδι 20.000 χλμ. με την QJ MOTOR SRT 800X, και μας μεταφέρει τις εμπειρίες του μέσα από το φωτογραφικό του φακό.

Η QJ MOTOR SRT 800X έχει ήδη ξεκινήσει άλλο ένα μεγάλο διαστάσεων ταξίδι στο οποίο θα καλύψει συνολικά 20.000 χιλιόμετρα. Μετά την πρώτη γνωριμία του Κωνσταντίνου Μητσάκη με την QJ MOTOR 800 X στο ταξίδι τους στη Μέση Ανατολή και το Ντουμπάι πριν δύο χρόνια, ήρθε η στιγμή οι δυο τους να σμίξουν ξανά και να περάσουν μαζί τους επόμενους τρεις μήνες.

Στόχος τους αυτή τη φορά είναι η διάσχιση της Ασίας, με τελικό προορισμό έως την παγωμένη Σιβηρία. Έχουν ήδη διανύσει τα πρώτα 1.890 χιλιόμετρα και ο Κωνσταντίνος Μητσάκης μας κάνει συνοδοιπόρους του μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Ο ίδιος διηγείται: «Με την πυξίδα μόνιμα στραμμένη στην μακρινή Ανατολή, η δίτροχη περιπέτεια δρόμου QJ TRANS ASIA ξεκίνησε. Αφού αποχαιρέτησε ακτοπλοϊκώς την Ελλάδα (Πειραιάς ΧίοςΤσεσμέ), η QJ SRT 800X έβαλε ρόδα στην Τουρκία, έτοιμη να διανύσει κατόπιν μια πορεία χιλιάδων χιλιομέτρων κόντρα στον ήλιο. Η γειτονική χώρα ήταν μόλις η αρχή».

«Η Τουρκία μου δάνεισε τους δρόμους της για τα πρώτα 1.890 χλμ. Ακολουθώντας παθιασμένα την κόκκινη γραμμή του χάρτη (CesmeAnkaraErzerum –  Dogubeyazit), κατάφερα μετά από 3 ημέρες πορείας να ενώσω τo γαλάζιο Αιγαίο με τους πρόποδες του βιβλικού Αραράτ.

«Με την τοπική φύση να έχει φορέσει την  εξαίσια καλοκαιρινή ενδυμασία της και την ζεστή διάθεση του καιρού να με συνοδεύει παντού, οι παραστάσεις και οι αναμνήσεις που συνέλλεξα στην Τουρκία ήταν πραγματικά υπέροχες».

«Και μετά, στο Ιράν! Όμως, στα ιρανό-τουρκικά σύνορα, η εθνική μου καταγωγή στάθηκε η αιτία να ταλαιπωρηθώ δύο ώρες από τους Τούρκους τελωνειακούς -μέχρι και με μηχάνημα ακτινών Χ εξέτασαν την μοτοσυκλέτα, όπως τις νταλίκες. Ούτε λαθρέμπορος όπλων ή ναρκωτικών να ήμουν».

«Οι Ιρανοί, αντίθετα, κέρασαν τσάι και λόγια συμπάθειας τον Έλληνα ταξιδευτή, ενώ φρόντισαν να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες εισόδου μου στην αρχαία Περσία του Δαρείου και του Ξέρξη. Η δεύτερη χώρα του QJ Trans Asia καλωσόριζε την άφιξη της QJ SRT 800X».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!