Έρχεται το ηλεκτρικό Ford Puma με ισχύ από 136 ίππους

Η ηλεκτρική έκδοση του Ford Puma θα λανσαριστεί μέσα στο 2024, με την εισαγωγική έκδοση να αποδίδει 136 ίππους.

Έρχεται το ηλεκτρικό Ford Puma με ισχύ από 136 ίππους

Η ηλεκτρική έκδοση του Ford Puma θα λανσαριστεί μέσα στο 2024, με την εισαγωγική έκδοση να αποδίδει 136 ίππους.

Μέρος της νέα στρατηγικής εξηλεκτρισμού της γκάμας της Ford, αποτελεί η έλευση του Puma EV. Ενός compact SUV, που εστιάζει στην οδική συμπεριφορά, διαφοροποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση από τον ανταγωνισμό. Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον, όπως επίσης θα διατηρήσει και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης για τη βάση της γκάμας του, αλλά και εν γένει της Ford, τώρα, μετά την κατάργηση και του Fiesta.

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma θα βοηθήσει στη διεύρυνση του αγοραστικού κοινού του μοντέλου και παράλληλα θα ενισχύσει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας με σήμα το μπλε οβάλ, καθώς θα σταθεί πιο κάτω από τη Mustang Mach-E, αλλά και το νεότερο μέλλος της οικογένειας, το Explorer.

Πρόσφατα μάλιστα είδαμε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-Tranist Courier, το οποίο θα μοιράζεται το σύστημα κίνησης με το Puma. Έτσι, το ηλεκτρικό B-SUV της Ford θα διαθέτει μια έκδοση με ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 100 kW (136 ίππων) και 290 Nm, έχοντας δυνατότητα φόρτισης έως 100 kW.

Επιπλέον θα είναι δυνατή ταχεία φόρτιση από 10% έως 80% σε 35 λεπτά της ώρας, ενώ θα ανακτά ενέργεια ίση με 80 χιλιόμετρα κίνησης, σε μόλις 10 λεπτά της ώρας. Η εκτιμώμενη αυτονομία του νέου ηλεκτρικού Ford Puma αναμένεται να αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα. Το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει μέσα στο 2024.

Δείτε επίσης: Νέο Ford Puma – Πιο ελκυστικό και ακόμα πιο προσιτό

Σχεδιαστικά δεν θα έχει δραστικές αλλαγές σε σχέση με το βενζινοκίνητο Puma, με τις αλλαγές να αφορούν και να υποδηλώνουν την ηλεκτρική του… φύση, όπως η κλειστή μάσκα εμπρός. Μπορείτε να δείτε μια σχεδιαστική προσέγγιση του επερχόμενου ηλεκτρικού Puma, στην αποκλειστική, από τους συνεργάτες μας στο Auto Express, εικόνα τού θέματος

Τέλος, το ηλεκτρικό Puma θα κατασκευάζεται μαζί με τα επερχόμενα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova της Ρουμανίας.

Αποκλειστική συνεργασία και εικόνα: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!