Ξεκίνησε η παραγωγή των εξηλεκτρισμένων Nissan Qashqai και Juke

Οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων Nissan Qashqai και Nissan Juke, βγαίνουν τώρα από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland.

Ξεκίνησε η παραγωγή των εξηλεκτρισμένων Nissan Qashqai και Juke

Οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων Nissan Qashqai και Nissan Juke, βγαίνουν τώρα από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland.

Το Nissan Qashqai, το πρωτοποριακό crossover που έσπασε τα ρεκόρ, προσφέρεται τώρα με το μοναδικό σύστημα e-Power της Nissan, στην Ευρώπη. Επίσης, το αντίστοιχο μοντέλο της κατηγορίας B, το Nissan Juke, εξοπλίζεται πλέον με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Αυτά τα νέα συστήματα κίνησης λανσαρίστηκαν καθώς η συνδυασμένη παραγωγή των δύο εμβληματικών crossover μοντέλων έχει ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια μονάδες στο Sunderland. Κατασκευασμένο παράλληλα με το Nissan Leaf, οι τεχνολογίες αυτές σημαίνουν ότι κάθε μοντέλο που κατασκευάζεται από τη Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πλέον μια ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Ο Alan Johnson, αντιπρόεδρος της Nissan για την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε σχετικά: “Με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια πελάτες, το Qashqai και το Juke είναι δύο από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μοντέλα του εργοστασίου μας. Τόσο η τεχνολογία e-Power όσο και οι υβριδικές τεχνολογίες αποτελούν πρωτιές για την ομάδα του Sunderland, οπότε είναι φανταστικό να βλέπουμε τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις να βγαίνουν από τις δύο γραμμές παραγωγής μας“.

Τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα αποτελούν μέρος μιας επένδυσης ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών (560 εκατομμυρίων ευρώ) που έχει ήδη ανακοινώσει η Nissan στο εργοστάσιο για την κατασκευή των σημερινών γενεών του Qashqai και του Juke. Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών (11.200.100 ευρώ), όπου εκεί κατασκευάζονται τα πακέτα μπαταριών τόσο για το σύστημα e-Power όσο και για το υβριδικό σύστημα κίνησης, πριν παραδοθούν για να τοποθετηθούν στα οχήματα.

Μια άριστα καταρτισμένη ομάδα

Η δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει τις δεξιότητες έπειτα απο εκπαίδευση ώστε να παραδώσει τα αυτοκίνητα του μέλλοντος απαιτείται. Επομένως, από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του Leaf το 2011, το προσωπικό του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland έχει υποβληθεί σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια ώρες εκπαίδευσης αφιερωμένες στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ έχουν προγραμματιστεί ακόμη περισσότερες για το επόμενο διάστημα.

Σε σχετική δήλωση, ο Alan Johnson επισήμανε: “Το εργοστάσιό μας βασίζεται στα θεμέλια 36 ετών κατασκευαστικής αριστείας που προέρχονται από τους ανθρώπους μας και τις προηγμένες εγκαταστάσεις μας. Δύο εκατομμύρια ώρες εκπαίδευσης μόνο για την ηλεκτροκίνηση δείχνουν ότι το πάμε στο επόμενο επίπεδο, καθώς οδηγούμαστε προς ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε λαμπρά, τεχνολογικά προηγμένα, αυτοκίνητα με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας που έχουν αγαπήσει οι πελάτες μας“.

Τα λανσαρίσματα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων έρχονται, αφού η Nissan ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο του Sunderland θα είναι η έδρα του EV36Zero, ενός εμβληματικού οικοσυστήματος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισ. λιρών (1.120.010.000 ευρώ) που θα συνδυάζει τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών.

Τόσο το Qashqai όσο και το Juke σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από τη Nissan στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας στο Paddington, το Maple Cross, το Cranfield, το Lutterworth και το Sunderland, καθώς και άλλες 30.000 στην ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου και περίπου 5.000 στις αντιπροσωπείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!