Το ηλεκτρικό μέλλον της Lexus

Έρχεται μέσα στο 2021 το πρώτο ηλεκτρικό και ένα νέο την επόμενη χρονιά, ενώ μέχρι το 2025 σκοπεύει να παρουσιάσει 10 νέα μοντέλα

Το ηλεκτρικό μέλλον της Lexus

Έρχεται μέσα στο 2021 το πρώτο ηλεκτρικό και ένα νέο την επόμενη χρονιά, ενώ μέχρι το 2025 σκοπεύει να παρουσιάσει 10 νέα μοντέλα

Η Lexus ανακοίνωσε τα πλάνα της για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της μέχρι το 2025. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα παρουσιάσει 10 νέα μοντέλα. Όλα θα έχουν σύγχρονες τεχνολογίες, με συστήματα υβριδικά, Plug-in Hybrid ή θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Τα δύο σημαντικότερα είναι, ένα Plug-in υβριδικό που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό που θα δούμε το 2022. Η Lexus δεν έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικά στοιχεία σχετικά με τα νέα μοντέλα που κυκλοφορήσουν. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία από μοντέλα της Toyota.

Ηλεκτρικό crossover με εκρηκτικές επιδόσεις

Τόσο όσον αφορά το υβριδικό σύστημα, όσο και την πλατφόρμα. Το ηλεκτρικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2022 θα έχει στοιχεία από το πρωτότυπο Lexus LF-Z που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Πρόκειται για ένα 4θυρο crossover, που θα έχει όμως εκρηκτικές επιδόσεις.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα e-TNGA που εξελίχθηκε από κοινού με τη Subaru. Θα αξιοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της γκάμας, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα συστήματος τετρακίνησης Direct4.

Ενδεικτικά, το ηλεκτρικό concept Lexus LF-Z έχει μια μπαταρία 90 kWh και τετρακίνηση, με απόδοση 543 ίππων και 700 Nm ροπής! Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε τρία δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!