Volkswagen ID.X με σπορ προδιαγραφές

Η GTi εκδοχή του ηλεκτρικού ID.3, με τετρακίνηση και 333 ίππους

Volkswagen ID.X με σπορ προδιαγραφές

Η GTi εκδοχή του ηλεκτρικού ID.3, με τετρακίνηση και 333 ίππους

Ο Ralf Brandstatter, CEO της Volkswagen παρουσίασε το νέο concept ID.X, ένα μοντέλο που θα αποτελέσει την άγρια έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3. Από τις φωτογραφίες του μοντέλου που μας αποκαλύπτει, φαίνεται ξεκάθαρα η πιο σπορ σχεδιαστικά προσέγγιση του ID.X σε σχέση με το αδελφό μοντέλο ID.3.

 

Οι πράσινες λεπτομέρειες εξωτερικά, αλλά και οι νέοι τροχοί με ελαστικά χαμηλού προφίλ και νέα πιο σκούρα φώτα LED. Ανάλογα πιο σπορ είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, που κυριαρχούν τα μονοκόμματα μπάκετ καθίσματα, οι λεπτομέρειες σε πράσινο χρώμα που βρίσκουμε διάσπαρτες, η νέα οθόνη και οι επενδύσεις από Alcantara.

Για την κίνησή του φροντίζουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η μπαταρία είναι 82 kWh, με την απόδοση να φτάνει τους 333 ίππους. Η Volkswagen δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο πρωτότυπο, ωστόσο, όπως ανακοινώνει είναι 200 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με το ID.3.

Ενδεικτικά, ο Ralf Brandstatter αναφέρει ότι απαιτούνται μόλις 5,3 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει και drift mode, όπως και το καινούργιο Golf R.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!