Η Mercedes Vision AMG δείχνει το μέλλον

Ένα τολμηρό πρωτότυπο από τη Mercedes που σηματοδοτεί τις εξελίξεις στα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων και αποτελεί προάγγελο των νέων δεδομένων.

Η Mercedes Vision AMG δείχνει το μέλλον

Ένα τολμηρό πρωτότυπο από τη Mercedes που σηματοδοτεί τις εξελίξεις στα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων και αποτελεί προάγγελο των νέων δεδομένων.

Το πρωτότυπο Mercedes Vision AMG μας ταξιδεύει στο μέλλον της σπορ γερμανικής μάρκας και σίγουρα αποτελεί τον προάγγελο των εξελίξεων, αλλά και ενός πανίσχυρου ηλεκτρικού μοντέλου που θα δούμε στο δρόμο το 2025. Σε αυτή τη φάση ο κατασκευαστής εστιάζει στην εμφάνιση, διατηρώντας ένα μυστήριο σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου.

Το Vision AMG βασίζεται στην ειδική πλατφόρμα AMG.EA, με την εταιρεία να εξελίσσει τα μηχανικά μέρη από το μηδέν. Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την απόδοση του μοντέλου, αλλά ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι η νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί θα παράγει σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ από τους συμβατικούς ηλεκτρικούς κινητήρες.

Όπως είναι εμφανές, το πρωτότυπο Vision AMG διαθέτει μακρύ μεταξόνιο, με μικρούς προβόλους και χαμηλό αμάξωμα. Τα φτερά είναι έντονα και καλύπτουν τους τεράστιους τροχούς που φαίνεται να έχουν σχεδίαση εμπνευσμένη από τη Formula 1. Στο εμπρός μέρος το πρωτότυπο ακολουθεί μια πιο σύγχρονη εικόνα της μάσκας από την Panamericana με κάθετες γρίλιες. Αν και το ηλεκτρικό μοντέλο δεν έχει στην πράξη ανάγκη από ανοίγματα.

Τα φωτιστικά σώματα αποτελούνται από τρία στοιχεία που παραπέμπουν στο εμβληματικό σήμα της Mercedes-Benz. Αυτά στο εσωτερικό τους συνδέονται με μια φωτιζόμενη λωρίδα στην άκρη του καπό. Η πρώτη κολόνα έχει έντονη κλίση προς της οροφή, ενώ και τα παράθυρα του concept είναι βαμμένα στο ασημί χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes. Ένας μικρός καθρέπτης σε κάθε πλευρά εξωτερικά, όχι κανονικός, αλλά με κάμερα αποτελεί τη μοναδική προεξοχή του αμαξώματος στο πλάι.

Στο πίσω μέρος η αεροδυναμική κυριαρχεί, με την εικόνα να συμπληρώνει μια ενεργή αεροτομή. Το ενιαίο φωτιστικό σώμα εκτείνεται σε όλα το πλάτος και κατεβαίνει χαμηλά μέχρι τους τροχούς. Τα φώτα φρένων είναι τρία σε κάθε πλευρά και προσομοιώνουν σε εξατμίσεις ενός μοντέλου με θερμικό κινητήρα. Κάτω από αυτά το diffuser σε μαύρο χρώμα ολοκληρώνει την σπορ εικόνα του πρωτότυπου μοντέλου. Ωστόσο, η Mercedes-AMG κράτησε κλειστά τα χαρτιά της και όσον αφορά το εσωτερικό του μοντέλου, αφού δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία εικόνα του.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!