Σταθμοί αλλαγής μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Shell στην Ευρώπη!

Η NIO και η Shell συνεργάζονται για σταθμούς φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών από το επόμενο έτος

Σταθμοί αλλαγής μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Shell στην Ευρώπη!

Η NIO και η Shell συνεργάζονται για σταθμούς φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών από το επόμενο έτος

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων NIO υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Shell, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία σταθμών ανταλλαγής μπαταριών EV στην Ευρώπη. Η συμφωνία αναφέρει ότι οι δυο εταιρίες «θα κατασκευάσουν και θα λειτουργήσουν από κοινού εγκαταστάσεις φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών». Σχεδιάζουν να εγκατασταθούν 100 σταθμοί ανταλλαγής στην Κίνα έως το 2025 και να «αρχίσουν να κατασκευάζονται και να λειτουργούν» πιλοτικοί σταθμοί στην Ευρώπη.

Η NIO έχει ήδη εγκαταστήσει πάνω από 300 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών σε ολόκληρη την Κίνα, οι οποίοι προς το παρόν εξυπηρετούν μόνο στους ιδιοκτήτες των δικών της αυτοκινήτων. Η διαδικασία αντικατάστασης μιας άδειας μπαταρίας με μια πλήρως φορτισμένη διαρκεί τρία λεπτά, δηλαδή πολύ λιγότερο από μια φόρτιση σε ταχυφορτιστή και σχεδόν τον ίδιο χρόνο με μια στάση για γέμισμα καυσίμων σε ένα πρατήριο.

Η Shell θα διαθέσει επίσης το δίκτυο φόρτισης της στην Ευρώπη στους χρήστες αυτοκινήτων NIO και θα επιτρέψει στη NIO να εγκαταστήσει σταθμούς ανταλλαγής στις εγκαταστάσεις της. Ως αντάλλαγμα η NIO θα εγκαταστήσει σημεία ταχείας φόρτισης Shell Recharge στις δικές τις εγκαταστάσεις. Οι δύο μάρκες θα «συνεχίσουν να εξερευνούν περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας στη διαχείριση μπαταριών, τη διαχείριση στόλου, σε συνδρομητικά συστήματα, υπηρεσίες φόρτισης στο σπίτι, προηγμένη φόρτιση μπαταριών και ανάπτυξη τεχνολογίας ανταλλαγής μπαταριών».

Η Shell, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών στον κόσμο, δήλωσε ότι «έχει δεσμευτεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών φόρτισης παγκοσμίως». Η NIO έκανε τα πρώτα της βήματα στην ευρωπαϊκή αγορά, με τη διάθεση των ES8 SUV και ET7 στη Νορβηγία, ενώ αναμένεται να επεκτείνει και άλλο τις δραστηριότητές της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!