Πάρκαρες, άλλαξες μπαταρία, έφυγες! (video)

Παρουσιάστηκε στην Κίνα ο πρώτος σταθμός αντικατάστασης μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πάρκαρες, άλλαξες μπαταρία, έφυγες! (video)

Παρουσιάστηκε στην Κίνα ο πρώτος σταθμός αντικατάστασης μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και σε ταχυφορτιστή. Στο μέλλον, οι οδηγοί θα μπορούν στα πρατήρια να αντικαθιστούν μέσα σε λίγα λεπτά την μπαταρία του οχήματός τους με μία άλλη – πλήρως φορτισμένη – και να συνεχίζουν χωρίς καθυστέρηση το ταξίδι τους.

Στην Κίνα φαίνεται πώς αυτή η εικόνα δεν είναι πολύ μακρινή, καθώς παρουσιάστηκε ο σταθμός αλλαγής μπαταριών. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΝΙΟ με την εταιρεία παροχής ενέργειας Sinopec.

Στο NIO Power Swap Station 2.0 το αυτοκίνητο σταθμεύει αυτόματα και στη συνέχεια – όπως μπορείτε να δείτε στο video – γίνεται η ανταλλαγή της άδειας μπαταρίας με μία πλήρως φορτισμένη. Το σύστημα που χρησιμοποιεί 239 αισθητήρες και τέσσερα υπολογιστικά συστήματα cloud θα μπορεί να πραγματοποιεί έως 312 αντικαταστάσεις μπαταρίας ανά μέρα. Μέσα στην επόμενη πενταετία, η Sinopec σχεδιάζει να αναπτύξει δίκτυο με 5.000 σταθμούς φόρτισης αλλά και αντικατάστασης μπαταριών.

Δείτε στο 3:00 τη στιγμή που τοποθετείται η μπαταρία στο μεγάλο ηλεκτρικό SUV, ES8.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!