100 ταξί υδρογόνου Toyota Mirai στους δρόμους της Κοπεγχάγης

Μέχρι το 2030, όλα τα ταξί που θα κυκλοφορούν στη Δανία θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων

100 ταξί υδρογόνου Toyota Mirai στους δρόμους της Κοπεγχάγης

Μέχρι το 2030, όλα τα ταξί που θα κυκλοφορούν στη Δανία θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων

Το πλάνο της κυβέρνησης της Δανίας για τον περιορισμό των ρύπων από τις μεταφορές περιλαμβάνει τη σταδιακή αντικατάσταση όλων των ταξί της χώρας με μοντέλα μηδενικών ρύπων. Από το 2025 δεν θα ταξινομούνται στη χώρα νέα ταξί που θα εκπέμπουν ρύπους και από το 2030 όλα τα ταξί που θα κυκλοφορούν θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων. Η αντικατάσταση του στόλου θα γίνει λοιπόν είτε από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, είτε από υδρογόνου.

Τα τελευταία εκπέμπουν στο περιβάλλον μόνο καθαρό νερό (από την ένωση του υδρογόνου με το οξυγόνο), συνήθως με την μορφή ατμού. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται και το Toyota Mirai, το οποίο βρίσκεται πλέον στη δεύτερη γενιά του. Σε συνεργασία με την εταιρεία ταξί DRIVR, τέθηκαν στην κυκλοφορία στην Κοπεγχάγη 100 Mirai, σε μία κίνηση όχι μόνο συμβολισμού αλλά και ουσίας.

Η υπηρεσία ταξί DRIVR που στηρίζεται σε εφαρμογή, διαθέτει στο στόλο της επίσης υβριδικά αλλά και ηλεκτρικά οχήματα. «Είμαστε χαρούμενοι που παραδώσαμε τα πρώτα 100 ταξί υδρογόνου στην DRIVR και είμαστε έτοιμοι για ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουμε το στόχο της να καταστεί η πιο πράσινη εταιρεία ταξί στη Δανία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota στη χώρα, Alar Metsson.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Toyota Mirai

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!