Project Trinity: Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volkswagen που θα φορτίζει σε χρόνο… πρατηρίου

Θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο του Wolfsburg από το 2026

Project Trinity: Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volkswagen που θα φορτίζει σε χρόνο… πρατηρίου

Θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο του Wolfsburg από το 2026

Η Volkswagen είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού Project Trinity που θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο του Wolfsburg από το 2026. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί, εφόσον η πρόταση περάσει από το ρυθμιστικό συμβούλιο της Γερμανίας, δίπλα στην έδρα της Volkswagen. Το Project Trinity θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, βασισμένο σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία σύμφωνα με τη Volkswagen θα θέσει νέα πρότυπα για την αυτονομία, τις ταχύτητες φόρτισης και την αυτόνομη οδήγηση.

Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι το Project Trinity θα φορτίζει όσο γρήγορα γεμίζει ένα ρεζερβουάρ συμβατικού αυτοκινήτου και θα έχει μεγάλη αυτονομία, χάρη στο μικρό του  βάρος, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερα στοιχεία. Το μοντέλο θα ανοίξει επίσης το δρόμο της αυτόνομης οδήγησης, αφού αρχικά θα προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, αλλά θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι κανονισμοί.

Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, (σε συγκεκριμένο γεωπεριφραγμένο χώρο), χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης, κάτι που προς το παρόν δεν επιτρέπεται σε δημόσιους δρόμους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!