Θυμίζει ΜΙΝΙ: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την κινέζικη Great Wall

Το οικογενειακό hatchback ORA CAT με κόστος περίπου 30.000 ευρώ αρχίζει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη

Θυμίζει ΜΙΝΙ: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την κινέζικη Great Wall

Το οικογενειακό hatchback ORA CAT με κόστος περίπου 30.000 ευρώ αρχίζει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη

Νωρίτερα εφέτος, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall επιβεβαίωσε ότι η νεοϊδρυθείσα θυγατρική της, για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα ORA, θα κυκλοφορήσει το πρώτο της μοντέλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022. Το CAT, που θα κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ, θα έχει αυτονομία 420 χιλιόμετρα και θα ανταγωνιστεί τα Volkswagen ID.3 και Nissan Leaf. Η εμφάνιση του CAT έχει επηρεαστεί από πολλά άλλα μοντέλα, όπως το Fiat 500 και το MINI hatchback, ακόμα και από την Porsche 911. Έχει μήκος 4,2 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα και θα δίνει στους αγοραστές την επιλογή μεταξύ δύο μεγεθών μπαταρίας, 48 και 63 kWh, που προσφέρουν αυτονομία 336 και 420 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Το μοντέλο έχει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα, που στέλνει την ισχύ 171 ίππων στους εμπρός τροχούς και βοηθάει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα.

Θα έχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης έως και 80 kW, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η φόρτιση της μεγαλύτερης μπαταρίας των 63 kWh από το 10% έως το 80% θα διαρκεί περίπου 50 λεπτά, ενώ η μπαταρία των 48 kWh θα χρειάζεται αντίστοιχα 40 λεπτά. Η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης από ένα οικιακό wallbox είναι 6,6 kW, ωστόσο το CAT μπορεί να φορτίσει με 11 kW από μια τριφασική οικιακή πρίζα. Στο εσωτερικό το ORA CAT έχει δύο οθόνες 10,25 ιντσών, μια ως πίνακα οργάνων και μια για το infotainment. Ο βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει προβολείς LED, Apple CarPlay, Android Auto, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, σύστημα με κάμερας 360 μοιρών, καθώς και άλλα συστήματα ασφαλείας, όπως υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και ανίχνευση κόπωσης και απόσπασης της προσοχής του οδηγού.

Το ORA CAT θα καλύπτεται από πενταετή εγγύηση, ενώ η μπαταρία θα έχει εγγύηση οκτώ ετών. Οι προπαραγγελίες θα ανοίξουν τον Δεκέμβριο του 2021, με τις πρώτες παραδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να πραγματοποιούνται το πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι τιμές για την βασική  έκδοση με μπαταρία 48 kWh θα ξεκινούν από περίπου 30.000 €, ενώ περισσότερα μοντέλα και  εκδόσεις θα ανακοινωθούν αργότερα. Ακόμα η ORA δεν έχει διευκρινίσει αν αυτό το ποσό περιλαμβάνει την κρατική επιδότηση, ούτε έχει δώσει μια ενδεικτική τιμή για την έκδοση με μπαταρία 63 kWh.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!