ZEEKR 001: Ένα ακόμη ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα

Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο που λειτουργεί με σύστημα 5G+

ZEEKR 001: Ένα ακόμη ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα

Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο που λειτουργεί με σύστημα 5G+

Το ZEEKR 001 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, λίγο πριν από την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Βασισμένο στην αρχιτεκτονική Sustainable Electric Architecture (SEA) του Geely Holding Group, έχει ισχύ 544 ίππων με μέγιστη ροπή 768 Nm, χάρη στο σύστημα κίνησης διπλού ηλεκτρικού μοτέρ, που του επιτρέπει να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh μπορεί να φορτιστεί από 10% έως 80% σε 30 λεπτά. Οι πρώτες παραδόσεις του ZEEKR 001 αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 23 Οκτωβρίου 2021 στο Έξυπνο εργοστάσιο και στις εκθέσεις ZEEKR Experience Centers και ZEEKR Spaces σε όλη την Κίνα.

Παράλληλα στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρίας να δημιουργήσει την καλύτερη εμπειρία για υπάρχοντες και μελλοντικούς χρήστες, θα δημιουργήσει γρήγορους σταθμούς ταχυφόρτισης 360 kW σε 10 πόλεις έως το τέλος του έτους, ενώ θα υπάρχουν και συνεργαζόμενοι σταθμοί φόρτισης σε 272 πόλεις της Κίνας. Από την αποκάλυψη του ZEEKR 001 τον Απρίλιο του 2021, η ZEEKR άκουσε τις παρατηρήσεις όσων είδαν και δοκίμασαν το μοντέλο σε ειδικές εγκαταστάσεις ή πήραν μέρος στις δοκιμές σε αστικούς και επαρχιακούς δρόμους, ακόμα και στην έρημο. Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο παραγωγής έχει αναβαθμιστεί σε διάφορους τομείς για να αντανακλά τις παρατηρήσεις του κοινού. Η ZEEKR ετοιμάζει τις πρώτες ενημερώσεις Over The Air (OTA) για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ZEEKR Assisted Drive (ZAD), ώστε το αυτοκίνητο να προσαρμόζεται στις νεότερες τεχνολογίες λογισμικού.

Το Έξυπνο Εργοστάσιο, που διορθώνει τον εαυτό του εάν χρειάζεται

Το Έξυπνο Εργοστάσιο, στο οποίο παράγεται το 001, είναι μία από τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις οχημάτων, χάρη στο έξυπνο internet 5G+ βιομηχανικού τύπου, το οποίο επιτρέπει τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση και τον έλεγχο της παραγωγής.

Τμήματα όπως της συγκόλλησης είναι πλήρως αυτοματοποιημένα με πάνω από 300 ρομπότ να εκτελούν τις εργασίες με περιορισμένη ανθρώπινη παρέμβαση. Επιπλέον, η διαδικασία παραγωγής επιτρέπει τη συνεχή αυτόματη βελτιστοποίηση, διασφαλίζοντας την ποιότητα. Για παράδειγμα, η γραμμή συγκόλλησης διαθέτει συστήματα παρακολούθησης όπως οπτική καθοδήγηση εφαρμογής κόλλας, on-line μέτρηση, έλεγχο του αποτελέσματος με τη χρήση υπερήχων και χρησιμοποιεί έξυπνη αυτοπροσαρμογή για τη συνεχή βελτίωση της διαδικασίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!