Φόρτισε την Mercedes σου σε οποιαδήποτε πρίζα

Το ευέλικτο σύστημα φόρτισης για τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά της γερμανικής μάρκας, είναι συμβατό με όλες τις υποδοχές

Φόρτισε την Mercedes σου σε οποιαδήποτε πρίζα

Το ευέλικτο σύστημα φόρτισης για τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά της γερμανικής μάρκας, είναι συμβατό με όλες τις υποδοχές

Με το νέο ευέλικτο σύστημα φόρτισης, η Mercedes-Benz δημιούργησε μια λύση για όποιον οδηγεί ηλεκτρικό (ή PHEV) αυτοκίνητα και χρειάζεται διαφορετικές επιλογές φόρτισης. Το σύστημα περιλαμβάνει διάφορους αντάπτορες για οικιακές ή βιομηχανικές πρίζες, καθώς και για δημόσια σημεία φόρτισης και wall box, τα οποία μπορούν να συνδεθούν στο συγκεκριμένο σύστημα φόρτισης ή στη μονάδα ελέγχου μέσω «plug and play». Διαθέτει ενσωματωμένη υποδοχή τύπου 2, επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να φορτίζεται με έως 22 kW από οποιαδήποτε πηγή ρεύματος.

Η ηλεκτρική κινητικότητα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, με όλο και περισσότερους πελάτες να επιλέγουν ένα εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο, είτε plug -in υβριδικό είτε αμιγώς ηλεκτρικό. Με το EQC, το EQA και το EQV, καθώς και το EQS που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, η Mercedes-Benz προσφέρει αυτή τη στιγμή τέσσερα μοντέλα υψηλής απόδοσης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Δείτε ακόμη: Επτά πρεμιέρες ετοιμάζει η Mercedes-Benz στην έκθεση του Μονάχου

Επιπλέον, περισσότερες από 20 επιλογές οχημάτων Mercedes-Benz θα είναι διαθέσιμες ως υβριδικά plug-in μέχρι το τέλος του έτους, από την A-Class έως την GLE, με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου. Ωστόσο, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να φορτίζονται, σε Wallbox, δημόσιο σταθμό φόρτισης ή οικιακή πρίζα. Οι δυνατότητες είναι πολλές αλλά κάθε σύνδεση απαιτεί το δικό της καλώδιο. Το νέο ευέλικτο σύστημα φόρτισης που είναι συμβατό με όλα τα σημερινά και μελλοντικά μοντέλα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων Mercedes-Benz AG λύνει το πρόβλημα. Με αυτήν τη συμπαγή, φορητή λύση φόρτισης, ο οδηγός έχει πάντα το σύστημα που χρειάζεται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στο σπίτι, είτε στον χώρο στάθμευσης στην εργασία και στο ταξίδι.

Στο ένα άκρο του συστήματος φόρτισης υπάρχει μια ενσωματωμένη υποδοχή φόρτισης τύπου 2, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εύκολη φόρτιση όλων των ευρωπαϊκών οχημάτων. Οι διάφοροι προσαρμογείς μπορούν να συνδεθούν εύκολα στο άλλο άκρο. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα τους διαφορετικούς προσαρμογείς και προσαρμόζει ανάλογα την ισχύ φόρτισης. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης του συστήματος είναι 22 kW και η ισχύς μπορεί να ρυθμιστεί και χειροκίνητα. Με γνώμονα την ασφάλεια, υπάρχουν ενσωματωμένοι αισθητήρες θερμοκρασίας στους οικιακούς προσαρμογείς που προστατεύουν από την υπερθέρμανση.

Το καλώδιο μπορεί να πατηθεί με βάρος έως 1,1 τόνους χωρίς πρόβλημα ενώ προστατεύεται σύμφωνα με το IP67 ακόμα και σε περίπτωση προσωρινής βύθισης σε νερό. Έχει σχεδιαστεί για εύρος θερμοκρασιών από -30 έως +50 ° C και σχεδόν όλα τα εξαρτήματα είναι πιστοποιημένα με AECQ. Χάρη στο μεγάλο μήκος του καλωδίου, που είναι περίπου πέντε μέτρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πηγές ρεύματος ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για άλλους τύπους πριζών που χρησιμοποιούνται σε μερικές χώρες και εκτός από Schuko. Οι απαραίτητες πρίζες για την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο διατίθενται ξεχωριστά.

Το σύστημα είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση και βρίσκεται μέσα σε μια θήκη υψηλής ποιότητας στην οποία όλα τα αξεσουάρ βρίσκονται τακτοποιημένα τη θέση τους, βάζοντας έτσι τέλος στο μπέρδεμα όλων των διαφορετικών καλωδίων φόρτισης στο χώρο αποσκευών. Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν ένα καλώδιο επέκτασης πέντε μέτρων, μια κλειδαριά ασφαλείας και μια βάση στήριξης στον τοίχο, ενώ όλοι οι προσαρμογείς είναι επίσης διαθέσιμοι ξεχωριστά. Η λιανική τιμή πώλησης στη Γερμανία είναι 1.225 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!