Αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα θα γίνει η Mercedes-Benz

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Ola Kallenius, παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο εξηλεκτρισμού

Αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα θα γίνει η Mercedes-Benz

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Ola Kallenius, παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο εξηλεκτρισμού

Τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε θα αποτελέσουν ένα ορόσημο για την Mercedes-Benz. Το 2025 η γερμανική premium μάρκα θα λανσάρει τρεις πλατφόρμες, αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Η MB.EA θα υποστηρίζει μεσαία και μεγάλα επιβατικά μοντέλα, η AMG.EA αυτοκίνητα επιδόσεων και η VAN.EA επαγγελματικά οχήματα.

Από εκείνο το έτος και μετά δεν θα κατασκευάζει πλατφόρμες για συμβατικά μοντέλα (βενζίνης και diesel), με στόχο έως το 2030 η Mercedes-Benz να καταστεί αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, στις αγορές όπου θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ήδη από το 2022, η Mercedes-Benz θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία όπου έχει παρουσία, ενώ από το 2025 κάθε μοντέλο της θα διατίθεται και σε  μηδενικών ρύπων έκδοση. Για την πραγματοποίηση του πλάνου της, η Mercedes-Benz θα επενδύσει ένα τεράστιο ποσό από το 2022 έως το 2030, που θα ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ.

Η εντυπωσιακή ηλεκτρική Mercedes-Benz με αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ.

Πέρα από τις πλατφόρμες, θα επενδύσει σημαντικά ποσά για την δημιουργία – από κοινού με συνεργάτες της – οκτώ μεγάλων εργοστασίων παραγωγής μπαταριών. Τέσσερα από αυτά θα βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη επαρκούς δικτύου για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, με πάνω από 530.000 σημεία φόρτισης AC και DC παγκοσμίως.

«Η τάση προς την ηλεκτροκίνηση ανεβάζει ταχύτητα, ειδικά στην πολυτελή κατηγορία όπου ανήκει η Mercedes-Benz. Το κρίσιμο σημείο πλησιάζει και θα είμαστε έτοιμοι καθώς οι αγορές θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρικές έως τα τέλη της δεκαετίας», δήλωσε ο Ola Kallenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!