Πρώτη εικόνα για το ηλεκτρικό SUV της smart

Θα κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο σε πρωτότυπη μορφή

Πρώτη εικόνα για το ηλεκτρικό SUV της smart

Θα κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο σε πρωτότυπη μορφή

Το 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό SUV της smart, αποτελώντας το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας υπό το νέο καθεστώς συνιδιοκτησίας Daimler-Geely. Αρκετά νωρίτερα, τον προσεχή Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου, θα το δούμε σε πρωτότυπη μορφή.

Η πρώτη εικόνα από ψηλά αποκαλύπτει ότι το ηλεκτρικό SUV της smart θα εφοδιάζεται με πανοραμική ηλιοροφή και πλαίσιο σε χρυσαφί χρώμα. Τα σκίτσα που είχαν προηγηθεί τον περασμένο Μάιο, “υπαινίσσονταν” ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο μοντέλο που έχει φορέσει το σήμα της smart.

Το μηδενικών ρύπων SUV θα χρησιμοποιεί την αποκλειστική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα της Geely, την οποία θα χρησιμοποιούν αρκετά μοντέλα, όπως μελλοντικά Volvo αλλά και οχήματα της Lynk & Co Zero. Άρα περιμένουμε σημαντική αύξηση αυτονομίας από αυτή που προσφέρουν τα τωρινά smart EQ fortwo και forfour με τις μικρές μπαταρίες.

Αισθητικά πάντως, το νέο smart θα επηρεάζεται από τη σχεδιαστική γλώσσα που αναπτύσσει ο Gordon Wagener, επικεφαλής σχεδιαστής σε όλο τον όμιλο της Daimler. Σε μέγεθος θα πλησιάζει αυτό του ΜΙΝΙ Countryman, ώστε να απευθύνεται σε μικρές οικογένειες και να μπορεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Peugeot e-2008 και Hyundai Kona Electric.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού SUV της smart, όμως αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητη έκδοση, να ξεπερνά σε αυτονομία τα 300 χλμ. και να προσφέρει δυνατότητα ταχυφόρτισης. Όσο για την τιμή του, θα είναι χαμηλότερη από αυτή του βασικού ηλεκτρικού SUV της Mercedes-Benz, της EQA.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!