Αυτά είναι τα νέα Ford Transit Courier και Tourneo Courier

Το νέο επαγγελματικό Transit Courier και η επιβατική του εκδοχή, Tourneo Courier, εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτά είναι τα νέα Ford Transit Courier και Tourneo Courier

Το νέο επαγγελματικό Transit Courier και η επιβατική του εκδοχή, Tourneo Courier, εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ford Pro ενισχύει την κορυφαία σε πωλήσεις στην Ευρώπη, οικογένεια επαγγελματικών van Transit με το ολοκαίνουργιο Transit Courier, το οποίο υπόσχεται υψηλή πρακτικότητα με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Αυτό αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα και της επιβατικής εκδοχής του μοντέλου, του νέου Tourneo Courier που συνδυάζει το λουκ περιπέτειας με αρετές πολυμορφικού.

Ford Tourneo Courier

Άφθονο χώρο για την οικογένεια, τους φίλους, τα κατοικίδια ή τον εξοπλισμό των χόμπι μας προσφέρει το επιβατικό Tourneo Courier, σύμφωνα με τη Ford. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο έχει μήκος 4,4 μ. και παράγεται στις εγκαταστάσεις της Ford Otosan στην Κραϊόβα της Ρουμανίας – εκεί που κατασκευάζεται και το Puma, το best-seller μοντέλο της Ford στην Ευρώπη. Το αμιγώς ηλεκτρικό ETourneo Courier θα συμπληρώσει τη γκάμα, με τις παραγγελίες να ανοίγουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το Ford Tourneo Courier είναι πενταθέσιο και διακρίνεται χάρη σε στοιχεία όπως η τολμηρή, κάθετη μάσκα με ενσωματωμένους προβολείς και η διχρωμία της έκδοσης Active.

Το εσωτερικό προσφέρει μια απόλυτα ψηφιακή εμπειρία η οποία υποστηρίζεται από ένα ενσωματωμένο μόντεμ ως στοιχείο του βασικού εξοπλισμού, το οποίο επιτρέπει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού για πολλαπλές μονάδες. Τα νέα χαρακτηριστικά του cockpit περιλαμβάνουν:

  • Ένα ψηφιακό σύμπλεγμα οθονών αντικαθιστά τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα. Οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν ταυτόχρονα την ταχύτητά τους, τις πινακίδες κυκλοφορίας, τις ειδοποιήσεις πλοήγησης και άλλες πληροφορίες του οχήματος και να διαμορφώνουν τις οθόνες ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.
  • Το SYNC 4 παρέχει άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες μουσικής, podcast, πλοήγησης και πολλές ρυθμίσεις του οχήματος. Στο Tourneo Courier, όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας κεντρικής οθόνης αφής 8 ιντσών.
  • Η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης, οι θύρες USB και το στάνταρ ασύρματο mirroring τηλεφώνου μέσω Android Auto και Apple CarPlay δίνουν τν δυνατότητα στους επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι.
  • Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο για λειτουργίες πλοήγησης, μουσικής ή κλήσεις hands-free, μπορούν να στερεώσουν τη συσκευή τους στη ενσωματωμένη βάση στήριξης τηλεφώνου ώστε να βρίσκεται σε ασφαλές αλλά ορατό σημείο.

Το εσωτερικό του Tourneo Courier είναι, σύμφωνα με τη Ford, σημαντικά πιο ευρύχωρο και πρακτικό από αυτό του απερχόμενου μοντέλου, με αυξημένο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές – ο όγκος του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 570 λίτρα (1.188 μέχρι την οροφή)!

Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα σε αναλογία 60/40 και όταν αναδιπλωθούν, επιτρέπουν τη μεταφορά αντικειμένων μήκους έως και 1,4 μέτρων και δημιουργούν άπλετο χώρο με χωρητικότητα έως και 2.162 λίτρα (μέχρι την οροφή). Για να διατηρήσουν το πορτμπαγκάζ καθαρό – ή να αφήσουν χώρο για τη φιλοξενία σκυλιών – οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες θήκες που είναι ενσωματωμένες στα πλευρικά πάνελ για τα λασπωμένα ή άλλα αντικείμενα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι στο ταμπλό και τις πόρτες. Στην πρακτικότητα της καμπίνας συμβάλλει και η μερική επένδυση των καθισμάτων από με μαλακό τεχνητό ύφασμα που καθαρίζεται εύκολα.

Οι συρόμενες πλαϊνές πόρτες διαθέτουν μεγάλο άνοιγμα και διευκολύνουν την επιβίβαση ή την πρόσδεση μικρών παιδιών στα καθίσματά τους. Βοηθούν επίσης στην αποφυγή ζημιών ή τυχαίων χτυπημάτων σε άλλα αυτοκίνητα κατά το άνοιγμα της πίσω πόρτας σε στενούς χώρους στάθμευσης.

Εκτός από τις εκδόσεις Trend και Titanium (με ζάντες αλουμινίου και λεπτομέρειες χρωμίου γύρω από τη μάσκα και τους προβολείς, υπάρχει και η Active με μαύρα προστατευτικά, εμπρός και πίσω προστατευτικές ποδιές, μοναδικές ζάντες αλουμινίου και επενδύσεις στην καμπίνα.

Το Ford Tourneo Courier κινείται από τον κινητήρα turbo βενζίνης 1.0 EcoBoost που αποδίδει 125 ίππους και 170 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Στάνταρ, τέλος, είναι μια ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που περιλαμβάνει:

  • Lane-Keeping System
  • Pre-Collision Assist
  • Intelligent Speed Assist
  • Traffic Sign Recognition
  • Driver Alert
  • Wrong Way Alert
  • Cruise Control

Ανάλογα με την έκδοση και τις επιλογές, διατίθενται επίσης τα παρακάτω:

  • Blind Spot Information System
  • Cross-Traffic Alert
  • Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Change Assistance – με λειτουργία Stop & Go για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο
  • Intersection Assist.

Ford Transit Courier

Το επαγγελματικό van Transit Courier έχει αρχίσει ήδη να παραδίδεται σε επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η παραγωγή του με κινητήρες βενζίνης και diesel γίνεται στο ίδιο εργοστάσιο, στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, ενώ οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό μοντέλο ETransit Courier θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος.

Η εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση προφανώς ακολουθεί τη λογική του επιβατικού Tourneo Courier, ενώ η ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών υποβοήθησης οδηγού καθιστά το Transit Courier ως το πρώτο van που απέσπασε το πλατινένιο βραβείο ασφάλειας από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα δοκιμών του.

Το ολοκαίνουριο μοντέλο διακρίνεται για τον ευέλικτο χώρο φόρτωσης που προσφέρει 25% περισσότερη χωρητικότητα έναντι του απερχόμενου μοντέλου και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο. Το μήκος του χώρου φόρτωσης έχει αυξηθεί κατά 181 χιλ. στα 1.802 χιλ. και η νέα πίσω ανάρτηση με αμορτισέρ τοποθετημένα υπό γωνία αυξάνει το πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών σε 1.220 χιλ., επιτρέποντας τη μεταφορά δύο ευρωπαλετών.

Ο συνολικός όγκος φορτίου είναι 2,9 μ3, δηλαδή μεγαλύτερος κατά 29% από το απερχόμενο μοντέλο. Ο τελευταίος μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας ένα νέο διαχωριστικό, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν αντικείμενα όπως σανίδες ή σωλήνες μήκους άνω των 2,6 μ..

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός μοντέλου με στάνταρ ωφέλιμο φορτίο ή μιας έκδοσης με υψηλότερο, η οποία εξοπλίζεται με προοδευτικού τύπου ελατήρια dual rate για τη διαχείριση μέγιστου ωφέλιμου φορτίου έως και 854 κιλά – αύξηση πάνω από 45% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης για όλες τις εκδόσεις είναι 1.100 κιλά.

Όλα τα panel van διαθέτουν στάνταρ πίσω πόρτες που ανοίγουν σε γωνία 180 μοιρών και 6 σημεία πρόσδεσης στο δάπεδο. Διατίθενται φωτισμός χώρου φόρτωσης LED, καλύμματα δαπέδου από καουτσούκ ή ξύλο, καθώς και ράγες αποθήκευσης φορτίου που εγκαθίστανται στο μέσον του διαθέσιμου ύψους του χώρου φόρτωσης, τα οποία βοηθούν στην πιο αποδοτική χρήση του χώρου φόρτωσης.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν την έκδοση αμαξώματος doublecabinvan για να μεταφέρουν το πλήρωμα εργασίας μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους. Αυτή διαθέτει μια δεύτερη σειρά τριών θέσεων με διαιρούμενο κάθισμα σε αναλογία 60/40, που μπορεί να αναδιπλώνεται και να πέφτει τελείως. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μιας ευρωπαλέτας στο χώρο φόρτωσης. Τα pop-up παράθυρα της δεύτερης σειράς καθώς και οι πίσω πόρτες με τζάμια είναι στάνταρ. Επιπρόσθετα, τα πλαϊνά παράθυρα πλήρους μεγέθους είναι προαιρετικά.

Για τους επαγγελματίες που χρειάζονται αυξημένη προστασία τόσο για το όχημα όσο και για το περιεχόμενό του, η Ford Pro συνεργάζεται με την εξειδικευμένη στην ασφάλεια οχημάτων εταιρεία TVL. Μαζί δημιούργησαν μια σειρά από βολικά πακέτα κλειδαριών εργοστασιακής τοποθέτησης, τα οποία παρέχουν βελτιωμένη προστασία από διάφορες απειλές, συμπερ. της σωματικής επίθεσης.

Το εσωτερικό, όπως και το επιβατικό Tourneo, περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών και σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 4 της Ford. Η συνδρομητική υπηρεσία Connected Navigation μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει τον φόρτο εργασίας του οδηγού με ενημερώσεις για την κυκλοφορία, τη στάθμευση και τους τοπικούς κινδύνους.

Η ασύρματη συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay είναι στάνταρ, όπως επίσης η ενσωματωμένη βάση τηλεφώνου στο ταμπλό και το ενσωματωμένο μόντεμ που επιτρέπει τη συνεχή συνδεσιμότητα με το οικοσύστημα της Ford Pro και τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού.

Το ολοκαίνουργιο Transit Courier θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Base, Trend, Limited και Active. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον turbo βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost σε εκδόσεις των 100 και 125 ίππων. Αυτός συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή το νέο 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Υπάρχει επίσης η επιλογή του diesel 1.5 EcoBlue με απόδοση 100 PS που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!