Η νέα KAMM 912c με πλήρη ανθρακονήματα ζυγίζει κάτω από 700 κιλά

Η ουγγρική KAMManufaktur αναπαλαιώνει και βελτιώνει τις αυθεντικές Porsche 912 με αμάξωμα από πλήρη ανθρακονήματα, που κατεβάζει το βάρος της κάτω από τα 700 κιλά.

Η νέα KAMM 912c με πλήρη ανθρακονήματα ζυγίζει κάτω από 700 κιλά

Η ουγγρική KAMManufaktur αναπαλαιώνει και βελτιώνει τις αυθεντικές Porsche 912 με αμάξωμα από πλήρη ανθρακονήματα, που κατεβάζει το βάρος της κάτω από τα 700 κιλά.

Η KAMManufaktur, με έδρα τη Βουδαπέστη, οδηγεί το εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο Porsche 912 σε νέα επίπεδα επιδόσεων και χρηστικότητας, χωρίς να χάνει την κλασική του εμφάνιση και το αναλογικό στυλ οδηγικής συμπεριφοράς. Η KAMM 912c, που παρουσιάστηκε το 2022, απέσπασε υψηλούς επαίνους σε όλο τον κόσμο για τον συνδυασμό υψηλών επιδόσεων και ελαφρού βάρους.

Διαθέτοντας ένα αμάξωμα μερικώς κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, η ανακατασκευή των 750 κιλών διατήρησε την αρχική ατσάλινη οροφή. Το πίσω μέρος είναι αναμειγμένο με πάνελ από ανθρακονήματα, που κατασκευάζει η KAMM η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων σε όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Νέα για το 2024 είναι η επιλογή μιας 912c με πλήρη ανθρακονήματα, όπου κάθε πάνελ του αμαξώματος αντικαθίσταται από υψηλής ποιότητας ανθρακονήματα που κατασκευάζονται από την KAMM. Με αυτή την επιλογή, το συνολικό βάρος κατεβαίνει στα 699 κιλά, μια εξοικονόμηση πάνω από 300 κιλά σε σύγκριση με μια κανονική Porsche 912, και πάνω από 50 κιλά σε σχέση με το αρχικό μοντέλο της KAMM.

Με το αμάξωμα από πλήρη ανθρακονήματα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία επιλογών χρωματισμού, που κυμαίνονται από μια πλήρως εκτεθειμένη ύφανση ανθρακονημάτων, έως μια πλήρως βαμμένη κλασική εμφάνιση.

Ο ιδρυτής της KAMManufaktur, Miklos Kazmer, δήλωσε: «Στην KAMM αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να εξοικονομήσουμε βάρος, βελτιώνοντας παράλληλα την οδηγική συμπεριφορά. Με την 912c από πλήρη ανθρακονήματα στοχεύουμε στην εξοικονόμηση βάρους στο πίσω και επάνω μέρος του αυτοκινήτου, για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε κατανομή βάρους 50-50».

Επίσης, νέα για το 2024 είναι μια πλήρης υπηρεσία σχεδιασμού κατά παραγγελία για τους ιδιοκτήτες. Μετά από μια αρχική συνάντηση τεχνικών προδιαγραφών με τον ιδρυτή της KAMM, Miklos Kazmer, ο πελάτης εισέρχεται στη φάση της διαβούλευσης για το σχεδιασμό, ώστε να εξασφαλιστεί η παραγωγή ενός εντελώς ατομικού αυτοκινήτου.

Καθώς κάθε λεπτομέρεια διαμορφώνεται κατά παραγγελία, κανένα μοντέλο 912c δεν θα είναι ποτέ ίδιο με άλλο. Αυτή η διαδικασία παρέχει μια απεριόριστη γκάμα επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής καθισμάτων και τροχών, εξωτερικών και εσωτερικών φινιρισμάτων και ειδικών χρωμάτων.

Μια σειρά από τεχνικές αναβαθμίσεις θα υπάρχουν επίσης στην 912c του 2024, όπως ένας ισχυρότερος αερόψυκτος, 4κύλινδρος κινητήρας, νέες επιλογές καθισμάτων σχεδιασμένες από την KAMM, βελτιωμένη αεροδυναμική για μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και μειωμένο θόρυβο από τον αέρα, αναβαθμισμένος κλιματισμός και βελτιωμένη συνδεσιμότητα ήχου και smaprtphone στο αυτοκίνητο.

H KAMM 912c με πλήρη ανθρακονήματα έχει τιμή 400.000 ευρώ στις βασικές προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένης μιας Porsche 912 δωρητή. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να δωρίσουν τη δική τους 912 για μετατροπή, με τιμή 360.000 ευρώ. Η KAMM 912c κατασκευασμένη μερικώς από ανθρακονήματα τιμολογείται στα 360.000 ευρώ στις βασικές προδιαγραφές, και στα 320.000 ευρώ όταν παρέχεται ένας δωρητής 912.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!