Hyundai Kona Jayde Concept: Παραλλαγή γνώριμου σκοπού

Το Hyundai Kona Jayde Concept αποτελεί μία πρωτότυπη ερμηνεία του μοντέλου με εξωτερικές και εσωτερικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής.

Hyundai Kona Jayde Concept: Παραλλαγή γνώριμου σκοπού

Το Hyundai Kona Jayde Concept αποτελεί μία πρωτότυπη ερμηνεία του μοντέλου με εξωτερικές και εσωτερικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής.

H Hyundai, για να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στο νέο Kona, δημιούργησε το Jayde Concept, που είναι ένα χαμηλωμένο Kona σε ζωντανό χρώμα και διαθέτει ανασχεδιασμένο εσωτερικό. Στην έκθεση SEMA (Specialty Equipment Market Association) στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα, το Hyundai Kona Jayde Concept έχει χρώμα «Robin’s egg blue», αποκτά ένα εμπρός χείλος σε στυλ spoiler, μεταλλικές πλαϊνές ποδιές και μια πίσω αεροτομή.

Οι θόλοι των τροχών και τα διακοσμητικά των παραθύρων έχουν φινίρισμα σε μαύρο χρώμα. Στην τολμηρή εξωτερική εμφάνιση προστίθεται η οροφή σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το Jayde Concept αποκτά επίσης ένα σετ χαμηλομένων ελατηρίων που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 50 χλστ. Επίσης, διαθέτει ζάντες 20 ιντσών με φαρδιά ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S.

Για να μην υστερεί σε σχέση με το πρόσφατο concept Honda Sustaina-C που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, το Jayde Concept διαθέτει επίσης ένα αμιγώς ηλεκτρικό ποδήλατο, που έχει σχεδιαστεί ως λύση τελευταίου χιλιομέτρου.

Η Hyundai δεν έχει αναφέρει λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης χρησιμοποιεί το Jayde Concept, αλλά το αμάξωμα είναι το ίδιο με αυτό του Kona Hybrid και όχι της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Το πιθανότερο είναι να φιλοξενείται κάτω από το καπό ένας κινητήρας 1,6 λίτρων με 141 ίππους και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το εξωτερικό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό μέρος του Jayde Concept. Το εσωτερικό διαθέτει καθίσματα bucket της Recaro με ένα μοναδικό καρό μοτίβο στα κεντρικά τμήματα, το οποίο σύμφωνα με τη Hyundai έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με το εξωτερικό χρώμα. Υπάρχει επίσης μια σουίτα αξεσουάρ της Hyundai με πλατφόρμα φόρτωσης στην οροφή, βελούδινα πατάκια δαπέδου, πλάκες στα μαρσπιέ των θυρών φορητό φορτιστή.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία από τη Hyundai για το αν το Jayde Concept θα μπορούσε να αποτελέσει προεπισκόπηση μιάς μελλοντικής παράλλαγής για το Kona παραγωγής, αλλά αμφιβάλλουμε πολύ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Δείτε όλες τις τιμές των μοντέλων της Hyundai στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!