To Honda Sustaina-C έρχεται με δικό του scooter

To νέο concept αυτοκίνητο της Honda, το Sustaina-C, έρχεται με δικό του ηλεκτρικό scooter «τσέπης», το Pocket Concept.

To Honda Sustaina-C έρχεται με δικό του scooter

To νέο concept αυτοκίνητο της Honda, το Sustaina-C, έρχεται με δικό του ηλεκτρικό scooter «τσέπης», το Pocket Concept.

Η αιφνιδιαστική αποκάλυψη του Prelude Concept από τη Honda δεν ήταν το μόνο πράγμα που έφερε η ιαπωνική εταιρεία στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς παρουσίασε επίσης ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με την ονομασία Sustaina-C.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, εστιάζει στη βιωσιμότητα χρησιμοποιώντας πάνελ αμαξώματος από ανακυκλωμένη ακρυλική ρητίνη. Η Honda αναφέρει: «Αυτό το είδος ανακύκλωσης υλικών θα μας επιτρέψει να υπερβούμε τους περιορισμούς της διαθεσιμότητας των πρώτων υλών».

Ο σχεδιασμός του Sustaina-C δανείζεται κάποια στοιχεία από το αρχικό City, αλλά είναι πολύ πιο κοντά στο υφιστάμενο Honda e. Το συνολικό σχήμα του αμαξώματος είναι πολύ παρόμοιο με το ηλεκτρικό supermini και διαθέτει παρόμοια στρογγυλά φωτιστικά σώματα.

Το σχήμα μπορεί να είναι παρόμοιο με το Honda e, αλλά το καπό έχει περισσότερες γωνίες και η διχρωμία επεκτείνεται στους θόλους των τροχών για μια πιο στιβαρή εμφάνιση. Οι τροχοί με επίπεδα πλαϊνά, καλύπτονται από πολύ λεπτά ελαστικά, που συμβάλλουν στη μείωση της αντίστασης κύλισης.

Με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Sustaina-C πιθανότατα συνδυάζεται με τη μικροσκοπική μπαταρία των 35,5 kWh του Honda e. Ας ελπίσουμε ότι το Sustaina-C θα έχει λίγο υψηλότερη αυτονομία από τα 220 χλμ. του Honda e.

Εν τω μεταξύ, το Pocket Concept είναι ένα μικρό ηλεκτρικό ποδήλατο που μιμείται το εμβληματικό Motocompo της δεκαετίας του 1980. Η Honda αναφέρει ότι έχει σχεδιαστεί για κινητικότητα τελευταίου χιλιομέτρου, με την ιδέα ότι το βάζετε στο πίσω μέρος του Sustaina-C, μέχρι να χρειαστεί να κάνετε μια σύντομη διαδρομή στο κέντρο της πόλης. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Honda ανακοίνωσε τον διάδοχο του Motocompo με το αμιγώς ηλεκτρικό Motocompacto.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Honda στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!