Το Fiat 500X “ανοίγει” για το καλοκαίρι (video)

Η έκδοση Yachting του B-SUV φέρει υφασμάτινη οροφή που ανοίγει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Το Fiat 500X “ανοίγει” για το καλοκαίρι (video)

Η έκδοση Yachting του B-SUV φέρει υφασμάτινη οροφή που ανοίγει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Με την εφαρμογή του «Πράσινου Διαβατηρίου» από την 1η Ιουλίου, η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορα μεταξύ των χωρών, που έχουν συμφωνήσει στη χρήση του και η Fiat γιορτάζει το σημαντικό βήμα προς την ελευθερία με την παρουσίαση της πλέον καλοκαιρινής εκδοχής του 500X.

Το λανσάρισμα του νέου 500Χ Yachting σηματοδοτεί η περιορισμένης παραγωγής έκδοση “Yachting Club Capri”, η οποία είναι αφιερωμένη στο φημισμένο ναυτικό όμιλο και χαρακτηρίζεται από τον πλούσιο εξοπλισμό και τις μοναδικές στιλιστικές λεπτομέρειες. Η έμπνευση δε θα μπορούσε να προέρχεται παρά από τα πολυτελή σκάφη αναψυχής, τα οποία γεμίζουν κάθε καλοκαίρι το ιταλικό νησί. Το χρώμα “Venice Blue”, η μπλε οροφή, το «βουρτσισμένο» χρώμιο στους καθρέπτες και τις χειρολαβές και οι αποκλειστικές για την έκδοση ζάντες των 18 ιντσών δίνουν το στίγμα αυτού του 500Χ. Στο εσωτερικό η αίσθηση γίνεται ακόμα πιο έντονη χάρη στην επιλογή ξύλου στο ταμπλό, το οποίο έχει επεξεργαστεί με ειδικές τεχνικές, ώστε εκτός από όμορφο να είναι ανθεκτικό και να μη δημιουργεί ανεπιθύμητες αντανακλάσεις. Επιπλέον, τα πολυτελή δερμάτινα καθίσματα με τις μπλε ραφές και τα ειδικά λογότυπα, που συνοδεύουν την έκδοση, ολοκληρώνουν την εικόνα του συγκεκριμένου 500Χ.

Η νέα προσθήκη στη σειρά του μοντέλου έχει ως χαρακτηριστικό την υφασμάτινη οροφή, η οποία αναδιπλώνεται σε λίγα δευτερόλεπτα και επιτρέπει την πιο άμεση οπτική επαφή των επιβατών με τον καλοκαιρινό ουρανό. Η έκδοση 500X Yachting έρχεται να συμπληρώσει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του μοντέλου, που εκτός από την πλούσια γκάμα κινητήρων και εξοπλισμού, διαθέτει και τρεις διαφορετικές εξοπλιστικές εκδοχές, την Urban, που δίνει έμφαση στο στιλ και τις καθημερινές μετακινήσεις, την Cross, που δίνει έμφαση στην περιπέτεια, και τη Sport, που τονίζει το δυναμισμό.

Με αφορμή την αποκάλυψη του νέου Fiat 500X Yachting, o Olivier Francois, CEO της Fiat και CMO της Stellantis, δήλωσε σχετικά: «Η 1η Ιουλίου είναι μια σημαντική ημέρα με συμβολικό χαρακτήρα, με την Ευρώπη να επιστρέφει στην ελευθερία των ταξιδιών και των μετακινήσεων. Η Fiat γιορτάζει αυτή την εξέλιξη, αντλώντας έμπνευση και αισιοδοξία από τις δεκαετίες του 1950 και 1960, τα χρόνια της Dolce Vita. Αυτές οι εικόνες και αξίες συνετέλεσαν στη δημιουργία του νέου 500X Yachting, του πρώτου 500X με ανοικτή οροφή και άμεση επαφή με τον ήλιο και τον αέρα, στοιχεία συνυφασμένα με την ελευθερία. Το νέο αμάξωμα έρχεται να συμπληρώσει τα Urban, Cross και Sport και είναι εμπνευσμένο  από τα σκάφη αναψυχής. Δε θα μπορούσε, λοιπόν, η ειδική σειρά με την οποία ξεκινά η διάθεση του μοντέλου παρά να συνδέεται με ένα φημισμένο όμιλο, όπως είναι το Yacht Club Capri.»

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!