Νέο Skoda Kamiq: Αναβάθμιση σε εμφάνιση και εξοπλισμό

Η Skoda αποκάλυψε το ανανεωμένο B-SUV Kamiq με διακριτικές εμφανισιακές αλλαγές και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Νέο Skoda Kamiq: Αναβάθμιση σε εμφάνιση και εξοπλισμό

Η Skoda αποκάλυψε το ανανεωμένο B-SUV Kamiq με διακριτικές εμφανισιακές αλλαγές και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Το Skoda Kamiq ανανεώνεται τέσσερα περίπου χρόνια μετά του λανσάρισμά του στην αγορά. Το B-SUV της τσεχικής εταιρίας άλλαξε ελαφρώς σε εμφάνιση και αναβαθμίστηκε σε τεχνολογίες και εξοπλισμό.

Πιο αναλυτικά, εξωτερικά οι αλλαγές εντοπίζονται στη μάσκα, τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου. Πλέον, στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν τα LED φώτα εμπρός, ενώ προαιρετικά προσφέρονται οι προβολείς LED Matrix με αναγνώριση κυκλοφορίας και προσαρμογής της δέσμης φωτός.

Στο εσωτερικό νέος είναι ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων έως 10,25’’. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων είναι 8,25’’ ή προαιρετικά, 9,2’’, ενώ ανασχεδιασμένοι είναι οι διακόπτες χειρισμού του κλιματισμού στην κονσόλα. Παράλληλα, προστέθηκε το hands-free ηλεκτρικό άνοιγμα / κλείσιμο του πορτμπαγκάζ.

Η γκάμα κινητήρων παραμένει ως είχε. Στη βάση συναντάμε τον τρικύλινδρο turbo 1.0 TSI με 95 ή 115 ίππους. Η έκδοση των 95 ίππων έχει χειροκίνητο 5-άρι κιβώτιο, ενώ εκείνη των 115 ίππων είναι ισχυρότερη κατά 5 PS σε σχέση με πριν και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο 6-άρι είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbo 1.5 TSI με 150 ίππους, σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. H έκδοση διπλού καυσίμου 1.0 G-TEC 90PS (βενζίνη/φυσικό αέριο) δεν αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση.

Το νέο Skoda Kamiq εμπλουτίζεται επίσης με νέες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης καθώς και με τρεις νέες εκδόσεις εξοπλισμού, μεταξύ των οποιων και η σπορ έκδοση Monte Carlo.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!