Fiat Topolino: Η ιταλική έκδοση του ηλεκτρικού microcar

H Fiat παρουσίασε τη δική της έκδοση του ηλεκτρικού microcar του ομίλου Stellantis, που έχει την ίδια μηχανική βάση με τα Citroen Ami και Opel Rocks-e.

Fiat Topolino: Η ιταλική έκδοση του ηλεκτρικού microcar

H Fiat παρουσίασε τη δική της έκδοση του ηλεκτρικού microcar του ομίλου Stellantis, που έχει την ίδια μηχανική βάση με τα Citroen Ami και Opel Rocks-e.

Το Fiat Topolino, που είναι το μικρό αδελφάκι του 500, έχει πάρει το όνομά του από το αυθεντικό Cinquecento (στην παραγωγή μεταξύ 1936 και 1955) που αποκαλούνταν χαϊδευτικά «Topolino» (ποντικάκι), λόγω του μικρού του μεγέθους. Το διθέσιο ηλεκτρικό microcar είναι βασισμένο στο Citroen Ami (και το πανομοιότυπο μηχανικά Opel Rocks-e του ομίλου Stellantis), με πιο ρετρό εμφάνιση και έρχεται να διευρύνει την γκάμα της Fiat.

H ιταλική μάρκα αναφέρει ότι το Topolino φέρνει στους δρόμους της πόλης μια νέα αντίληψη της dolce vita, σχεδιασμένη για ένα ευρύ κοινό, που περιλαμβάνει ακόμα και τα νεότερα μέλη της, καθώς έχουν το δικαίωμα να το οδηγήσουν άτομα από 16 χρονών και πάνω με δίπλωμα μοτοποδηλάτου. Η Fiat στοχεύει στην «Generation Z», ένα νεανικό κοινό που δείχνει μεγάλη ευαισθησία και δίνει μεγάλη προσοχή σε ζητήματα βιωσιμότητας, επιθυμεί μία πιο φιλική, προσωπική και οικολογική λύση μετακίνησης.

Η γκάμα του Topolino αποτελείται από δύο διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος, κλειστή και ανοιχτή, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει: το χρώμα Verde Vita, το σχέδιο των τροχών, η αισθητική προσέγγιση του εσωτερικού. Χάρη στο εξαιρετικά μικρό του μέγεθος με μήκος μόλις 2,53 μέτρα και ιπποδύναμη μόλις είναι εύκολο στο χειρισμό, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 45 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 5,4 kWh προσφέρει αυτονομία 75 χλμ., ενώ ο χρόνος που απαιτείται για μία πλήρη φόρτιση δεν ξεπερνά τις τέσσερις ώρες.

Παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις, η εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων είναι εντυπωσιακή, χάρη στα δύο μη ευθυγραμμισμένα καθίσματα. Υπάρχουν στρατηγικά τοποθετημένοι αποθηκευτικοί χώροι, όπως αυτός μεταξύ οδηγού και συνοδηγού όπου μπορεί να τοποθετηθεί μία βαλίτσα, με τη συνολική τους χωρητικότητα να ανέρχεται στα 63 λίτρα. Η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια διευρύνει την αίσθηση της ευρυχωρίας στο εσωτερικό.

Το Fiat Topolino προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης, που δίνουν ακόμα περισσότερη έμφαση στην καλοκαιρινή προσωπικότητα της ανοιχτής έκδοσης, καθώς μπορεί να εφοδιαστεί ακόμα και με ένα μικρό ντους, για τις αποδράσεις σε παραλίες.

Η κλειστή έκδοση μπορεί να εξατομικευθεί με αυτοκόλλητα σε εφέ ξύλου στις πόρτες, ενώ στην ανοιχτή έκδοση μπορούν να προστεθούν αυτοκόλλητα στην οροφή με λωρίδες σε στυλ καλοκαιρινής σκηνής. Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με το Dolcevita Box, το οποίο είναι μια υφασμάτινη θήκη μέσα στην οποία μπορούν να αποθηκευτούν προσωπικά αντικείμενα, καθώς και καλύμματα καθρεπτών με vintage εφέ χρωμίου.

Αυτό που τα διαφοροποιεί είναι η προσθήκη των μαρσπιέ με την επιγραφή Dolcevita, το σχοινί στη θέση των θυρών στην ανοιχτή έκδοση, και της αντηλιακής κουρτίνας για την οροφή στην κλειστή έκδοση. Επιπλέον, διατίθεται μία πλήρης γκάμα αξεσουάρ: μια ευρύχωρη βαλίτσα που τοποθετείται στην πίσω σχάρα, ένας ανεμιστήρας USB, ένα ηχείο Bluetooth, ένα θερμός για ζεστά και κρύα ροφήματα, και δύο καλύμματα καθισμάτων που μετατρέπονται σε πετσέτες θαλάσσης.

Δείτε όλες τις τιμές όλων των μοντέλων της Fiat στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!