Mercedes-AMG G 63 “Grand Edition”: Όνειρα σε μαύρο και χρυσό

Μία ειδική -και περιορισμένη σε 1.000 μονάδες- έκδοση “Grand Edition” της Mercedes-AMG G 63 παρουσίασε η γερμανική εταιρεία.

Mercedes-AMG G 63 “Grand Edition”: Όνειρα σε μαύρο και χρυσό

Μία ειδική -και περιορισμένη σε 1.000 μονάδες- έκδοση “Grand Edition” της Mercedes-AMG G 63 παρουσίασε η γερμανική εταιρεία.

Με την Mercedes-AMG G 63 “Grand Edition”, η γερμανική εταιρεία αναδεικνύει το εξαιρετικό κύρος του off-road οχήματος υψηλών επιδόσεων, το οποίο είναι μέλος της δρόμου γκάμας της από το 2002. Περιορισμένο σε 1.000 μονάδες, το ειδικό μοντέλο είναι βαμμένο σε night black magno της Manufaktur, με λεπτομέρειες σε χρυσό χρώμα να δημιουργούν οπτική αντίθεση, τονίζοντας τα σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν την άμεση καταγωγή του σύγχρονου εκτός δρόμου οχήματος από το πρώτο μοντέλο G του 1979.

Για πρώτη φορά, η “Grand Edition” διαθέτει το λογότυπο AMG και το αστέρι της Mercedes σε kalaharigold magno. Επιπλέον, το έμβλημα Affalterbach της μάρκας υψηλών επιδόσεων φιγουράρει στο καπό. Τα ένθετα στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, το αστέρι Mercedes στο ένθετο του εφεδρικού τροχού και ο δακτύλιος αυτού είναι επίσης φινιρισμένα σε kalaharigold magno.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με σφυρήλατες ζάντες AMG 22 ιντσών που διαθέτουν σχεδιασμό σταυρωτών ακτίνων σε tech gold με μαύρο ματ κεντρικό μπουλόνι. Αυτός ο χρωματικός τόνος χρησιμοποιείται και στα πλαϊνά. Περιλαμβάνεται επίσης ένα εξατομικευμένο υφασμάτινο κάλυμμα AMG για εσωτερικούς χώρους. Με ανθεκτικό εξωτερικό στρώμα από ύφασμα συνθετικών ινών που επιτρέπει τη ροή αέρα και αντιστατικό εσωτερικό ύφασμα, προστατεύει το όχημα από τη σκόνη και τις γρατζουνιές στο γκαράζ.

Το εσωτερικό της Mercedes-AMG G 63 “Grand Edition” ορίζεται επίσης από την αντίθεση του μαύρου και του χρυσού. Μπαίνοντας στο όχημα, τους επιβάτες υποδέχονται τα εμβλήματα «AMG» στα μαύρα μαρσπιέ των θυρών, τα οποία έχουν φωτιζόμενα περιθώρια. Τα καθίσματα είναι φινιρισμένα με μαύρο δέρμα nappa G Manufaktur με χρυσές ραφές. Πλακίδια με χρυσό λογότυπο AMG είναι τοποθετημένα στις πλάτες των καθισμάτων. Τα χαλάκια είναι επίσης φινιρισμένα σε μαύρο χρώμα και διακοσμημένα με χρυσές ραφές.

Οι χειρολαβές οροφής είναι φινιρισμένες με δέρμα νάπα. Το διακοσμητικό κομμάτι στο ένθετο της χειρολαβής στην πλευρά του συνοδηγού είναι carbon με χάλκινη κλωστή και φέρει επίσης ένα σήμα υψηλής ποιότητας με τις λέξεις “Grand Edition”. Το τιμόνι AMG Performance από μικροΐνες Dinamica διαθέτει πλακέτα G 63.

«Η Mercedes-AMG G 63 θεωρείται πλέον αναμφίβολα αυτοκινητικό είδωλο και αποδεικνύει τη μοναδική της θέση μεταξύ των εκτός δρόμου οχημάτων επιδόσεων εν μέρει μέσω της ισχυρής κίνησης, της ανάρτησης AMG Ride Control και των ειδικών προγραμμάτων οδήγησης AMG».

«Το αποκλειστικό εσωτερικό και ο πλούσιος εξοπλισμός υπογραμμίζουν ακόμη περισσότερο τον μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτού του δυναμικού SUV. Με την εκφραστική και περιορισμένη Grand Edition, γιορτάζουμε την ιστορία επιτυχίας της G 63, η οποία απέχει πολύ από το τέλος της», δήλωσε ο Michael Schiebe, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG GmbH & Επικεφαλής του Top End Vehicle (TEV) Group.

Οι παραγγελίες της Mercedes-AMG G 63 “Grand Edition” έχουν ανοίξει, με την τιμή της στη Γερμανία να ξεκινά από τα 228.896,40 ευρώ.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!