Νέα έκδοση Skoda Enyaq L&K με αυξημένη ισχύ και βελτιωμένο λογισμικό

Η νέα έκδοση του Skoda Enyaq L&K προσφέρει αυξημένη ισχύ 285 ίππων, αυτονομία έως 570 χλμ., μειωμένο χρόνο φόρτισης, και το πιο πρόσφατο λογισμικό οχήματος της μάρκας.

Νέα έκδοση Skoda Enyaq L&K με αυξημένη ισχύ και βελτιωμένο λογισμικό

Η νέα έκδοση του Skoda Enyaq L&K προσφέρει αυξημένη ισχύ 285 ίππων, αυτονομία έως 570 χλμ., μειωμένο χρόνο φόρτισης, και το πιο πρόσφατο λογισμικό οχήματος της μάρκας.

Η Skoda ολοκληρώνει το κορυφαίο τμήμα της σειράς αμιγώς ηλεκτρικών SUV της, λανσάροντας το τη νέα έκδοση L&K του Enyaq, η οποία φέρει το όνομα των ιδρυτών της τσεχικής μάρκας Vaclav Laurin και Vaclav Klement, και διακρίνεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης.

Υπάρχουν επίσης εκτεταμένες τεχνικές αναβαθμίσεις. Το Enyaq L&K 85 με κίνηση στον πίσω άξονα, και το Enyaq L&K 85x με τετρακίνηση, αποδίδουν μέγιστη ισχύ 210 kW (285 ίππων), διαθέσιμη για μέγιστο χρονικό διάστημα 30 δλ. Προσφέρουν αυξημένη αυτονομία έως και 570 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP, καθώς και χρόνο φόρτισης μπαταρίας από 10% έως 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το Enyaq L&K είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που διαθέτει νέο ψηφιακό περιβάλλον για το σύστημα infotainment με ανανεωμένα γραφικά, για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

Το Skoda Enyaq L&K σηματοδοτεί το ντεμπούτο ενός νέου πακέτου μπαταρίας που προσφέρει αυξημένη απόδοση, καλύτερη επιτάχυνση και μεγαλύτερη αυτονομία. Το Enyaq L&K 85 με κίνηση στον πίσω άξονα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, δηλαδή σχεδόν 2 δευτερόλεπτα ταχύτερα από το προηγούμενο Enyaq 80 (με κίνηση στον πίσω άξονα). Η τελική ταχύτητα είναι τώρα 180 χλμ./ώρα και η μέγιστη αυτονομία στον κύκλο WLTP αυξήθηκε στα 570 χιλιόμετρα. Το Enyaq L&K 85x με τετρακίνηση, επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα και η αυτονομία του φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.

Αποκλειστικές λεπτομέρειες

Το Skoda Enyaq L&K είναι αναγνωρίσιμο από τις αποκλειστικές λεπτομέρειες Platinum Grey στους προφυλακτήρες, καθώς και τους εξωτερικούς καθρέπτες και το διαχύτη. Οι πλαϊνές ποδιές είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ τα πλαίσια των παραθύρων και οι ράγες οροφής είναι φινιρισμένα σε χρώμιο, όπως και το πλαίσιο της μάσκας Skoda, η οποία διαθέτει το Crystal Face που φωτίζεται από 131 LED. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης προβολείς LED full matrix, οι οποίοι μπορούν να αποφύγουν τη θάμβωση των επερχόμενων αυτοκινήτων και να καλύψουν τις αντανακλαστικές επιφάνειες, και πίσω φώτα full LED.

Το Enyaq L&K διαθέτει ειδικές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών ή προαιρετικά 21 ιντσών και σήματα L&K στα εμπρός φτερά. Το νέο μοντέλο φέρει τα γράμματα Enyaq στην πίσω πόρτα, αφαιρώντας το «iV» από την ονομασία του, όπως και όλες οι άλλες εκδόσεις των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Enyaq.

Δερμάτινα αεριζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ

Για το εσωτερικό του Enyaq L&K, η Skoda προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο διαμορφώσεων. Η επιλογή Design Selection L&K Shell με μπεζ δερμάτινη επένδυση είναι στάνταρ. Η προαιρετική επιλογή L&K Black διαθέτει μαύρο δέρμα. Τα εμπρός  θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργίες εξαερισμού και μασάζ, τα οποία είναι αποκλειστικά για την έκδοση L&K, περιλαμβάνονται στάνταρ και στις δύο εκδόσεις.

Νέο λογισμικό ΜΕ4

Το Enyaq L&K είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο λογισμικό οχήματος ME4, το οποίο θα περιλαμβάνεται σε όλα τα μοντέλα της οικογένειας Enyaq που θα παράγονται αργότερα φέτος. Το νέο λογισμικό προσθέτει βελτιώσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μια λειτουργία προθέρμανσης της μπαταρίας, η οποία τη φέρνει σε βέλτιστη θερμοκρασία πριν από την έναρξη της φόρτισης.

Πέραν της χειροκίνητης λειτουργίας, με τη χρήση ενός κουμπιού στην κεντρική οθόνη infotainment, στην αυτόματη λειτουργία, η διαδικασία συμβαίνει χωρίς την εμπλοκή του οδηγού, όταν το όχημα βρίσκεται καθ’ οδόν προς έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, βάσει των δεδομένων από το σύστημα πλοήγησης.

Το ψηφιακό περιβάλλον αντικατοπτρίζει το νέο Skoda CI και τα νέα χρώματα της μάρκας χρησιμοποιούνται στο μενού infotainment, το Virtual Cockpit και το head-up display. Auto έχει επίσης αναθεωρήσει ολόκληρη τη δομή του μενού του συστήματος infotainment, που διαθέτει πλέον τρία βασικά εικονίδια, που εμφανίζονται σε τρεις γωνίες της οθόνης. Ένα πάτημα στην κάτω αριστερή γωνία μεταφέρει τον οδηγό στην ανασχεδιασμένη αρχική οθόνη.

Προσφέρει πέντε χρηστικές σελίδες με τρεις σταθερές διατάξεις, τα περιεχόμενα των οποίων μπορούν να προσαρμοστούν. Οι οδηγοί μπορούν να διαμορφώσουν έως και 5 αγαπημένες συντομεύσεις για τον έλεγχο λειτουργιών του οχήματος. Επιπλέον, έως και 3 εφαρμογές μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω της μπάρας στο κάτω μέρος της οθόνης. Το λογισμικό οχήματος ME4 διαθέτει επίσης νέους χάρτες πλοήγησης. Το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί Kessy κλειδώνει πλέον αυτόματα τις πόρτες όταν ο ιδιοκτήτης απομακρύνεται από το όχημα.

Skoda Enyaq L&K

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!