H Aston Martin DBX707 AMR23 Edition: Εμπνευσμένη από την F1

Το τμήμα Q της Aston Martin έδωσε στο premium SUV DBX707 μία ανανέωση εμπνευσμένη από τη Formula 1.

H Aston Martin DBX707 AMR23 Edition: Εμπνευσμένη από την F1

Το τμήμα Q της Aston Martin έδωσε στο premium SUV DBX707 μία ανανέωση εμπνευσμένη από τη Formula 1.

Η έκπληξη του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1 μέχρι στιγμής είναι αναμφίβολα η απόδοση της ομάδας της Aston Martin. Για να γιορτάσει την επιτυχία της στις πίστες, η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα Aston Martin DBX707 AMR23 Edition. Το όνομα AMR23 είναι αυτό του φετινού μονοθεσίου της Aston Martin στη Formula 1.

Ένα πολυτελές SUV DBX μπορεί να φαίνεται περίεργη επιλογή για μια ειδική έκδοση με θέμα τη Formula 1, αλλά η DBX είναι επίσης το επίσημο ιατρικό αυτοκίνητο του Πρωταθλήματος, που πλαισιώνει το αυτοκίνητο ασφαλείας των μισών φετινών Grand Prix, την Aston Martin Vantage. Η έκδοση 707 της DBX είναι επίσης ένα από τα ταχύτερα SUV που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή.

Οι τροποποιήσεις που παρουσιάστηκαν στην DBX707 AMR23 Edition πραγματοποιήθηκαν από την εσωτερική «υπηρεσία παραγγελιών» της Aston Martin, το τμήμα Q by Aston Martin. Το πράσινο χρώμα Podium Green είναι αποκλειστικό για την έκδοση AMR23 Edition, μαζί με μερικά νέα σήματα Q by Aston Martin και δαγκάνες φρένων Racing Green.

Ως αναφορά στο χρώμα του μονοθεσίου F1, στο αμάξωμα της 707 έχουν προστεθεί πινελιές πράσινου lime χρώματος. Στο εσωτερικό της AMR23 Edition υπάρχει περισσότερο από αυτό το lime χρώμα, στις ραφές της επένδυσης, καθώς και Eifel πράσινο και μαύρο δέρμα στα καθίσματα. Ένα νέο λογότυπο AMR23 έχει προστεθεί στα μαρσπιέ των θυρών.

Η Aston Martin δεν έχει αγγίξει το κινητήριο σύνολο, αφού έτσι κι αλλιώς δεν χρειαζόταν να το αλλάξει πολύ. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4λιτρος twin-turbo V8 που αποδίδει 707 ίππους και 900 Nm ροπής.

Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς, με χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα 3,3 δευτερολέπτων. Κανένα άλλο SUV δεν μπορεί επί του παρόντος να ξεπεράσει την τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα της 707.

Η έκδοση AMR23 Edition είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία, και παρότι η τιμή δεν έχει αποκαλυφθεί, αναμένεται να ξεπερνάει κατά πολύ τα 200.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!