Audi Q3: To smart casual των premium SUV

Στη δεύτερη γενιά του, το Q3 δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί σε διαφορετικές συνθήκες και περιστάσεις. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του να ταιριάζει παντού, κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται

Audi Q3: To smart casual των premium SUV

Στη δεύτερη γενιά του, το Q3 δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί σε διαφορετικές συνθήκες και περιστάσεις. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του να ταιριάζει παντού, κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται

Αν το στυλ ‘smart casual’ ήταν αυτοκίνητο, θα είχε τη μορφή του Audi Q3. Του premium SUV που ξεχωρίζει με την εμφάνισή του χωρίς να προκαλεί, που επιβάλλεται με τον χαρακτήρα του χωρίς να προσπαθεί, που θα σε συνοδεύσει με κάθε επισημότητα και θα είναι ο σύντροφός σου σε κάθε εξόρμηση, σε κάθε περίσταση, σε κάθε διαδρομή.

Το Audi Q3 γοητεύει τη ματιά σου με την πληθωρικότητα των διαστάσεών του και το δυναμισμό που εκπέμπουν στοιχεία όπως η επιβλητική μάσκα Singleframe, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι στενοί προβολείς τεχνολογίας LED ή – προαιρετικά – Matrix LED και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών.

Και αν αναζητάς ακόμη πιο σπορ εμφάνιση, το χαμηλότερο και φαρδύτερο Q3 Sportback με την κουπέ αισθητική, έχει την απάντηση.

Στο οδηγοκεντρικό εσωτερικό κυριαρχούν η προηγμένη τεχνολογία και η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, δύο έννοιες αλληλένδετες με το όνομα και την ιστορία της Audi. Το σπορ κάθισμα εξασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα και περιμετρικό έλεγχο κατά την οδήγηση, ενώ στο φιλόξενο περιβάλλον συμβάλλει ο Ambient εσωτερικός φωτισμός με επιλογές ανάμεσα σε 30 αποχρώσεις.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και ανεβάζει το επίπεδο πληροφόρησης του οδηγού σε άλλο επίπεδο. Σού δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέγεις τις ενδείξεις και τον τρόπο που αυτές απεικονίζονται, μέσω των διακοπτών στο πολυλειτουργικό τιμόνι, ενώ προαιρετικά μπορεί να αναβαθμιστεί με περισσότερες λειτουργίες και να μεγαλώσει στις 12,5 ίντσες.

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το σύστημα Infotainment MMI radio plus με στάνταρ έγχρωμη οθόνη αφής 10,1 ιντσών που διαθέτει μενού φωνητικών εντολών με χειρισμό φυσικής γλώσσας, για να μπορείς να το ελέγχεις εύκολα και με ασφάλεια χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από την οδήγηση. Tο Audi Smartphone Interface προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα ανάμεσα στο smartphone και το αυτοκίνητο, ενώ οι υπηρεσίες Audi Connect ανεβάζουν το επίπεδο υπηρεσιών με δυνατότητες όπως οι online πληροφορίες για την κυκλοφορία, η αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs), καθώς και στοιχεία για χώρους στάθμευσης και πρατήρια καυσίμων.

Το Audi Q3 είναι ένα από τα μεγαλύτερα SUV στην κατηγορία του, για να χωρέσει όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Με μήκος που φτάνει τα 4,5 μ. και μεταξόνιο 2,7 μ. προσφέρει όλο το χώρο που θα χρειαστείς για την οικογένεια, την παρέα ή τις δραστηριότητές σου. Η πρακτικότητα είναι ένα ακόμη από τα πλεονεκτήματα της καμπίνας. Τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα εμπρός-πίσω κατά 150 χιλιοστά, ενώ οι διαιρούμενες πλάτες τους (40/20/40) ρυθμίζονται σε κλίση (7 θέσεις).

Μεγάλος και πρακτικός είναι και ο χώρος αποσκευών. Έχει χωρητικότητα 530 lt – 675 lt που εκτινάσσεται στα 1.525 λίτρα με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, ενώ το ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας του χώρου αποσκευών προσφέρει μεγαλύτερη άνεση.

Με το νέο Audi Q3 κάθε διαδρομή, στην πόλη, στο βουνό ή προς τη θάλασσα, αποτελεί μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία, αλλά και μια ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα. Γι’ αυτό φροντίζουν το στιβαρό πλαίσιο με την εξελιγμένη ανάρτηση και οι αποδοτικοί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες.

Η γκάμα περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης και πετρελαίου ισχύος 150 έως 245 ίππους, τα οποία συνδυάζονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση quattro, καθώς και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο S tronic 7 σχέσεων.

Η τετρακίνηση quattro της Audi αποτελεί σημείο αναφοράς και εγγυάται ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, σε κάθε καιρό και σε κάθε δρόμο. Επιπλέον, το Audi Drive Select με τα προφίλ οδήγησης και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, του οποίου η σχέση μετάδοσης γίνεται όλο και πιο άμεση όσο αυξάνεται η γωνία του τιμονιού, είναι αμφότερα στο βασικό εξοπλισμό του Q3 Sportback και αναβαθμίζουν περαιτέρω την οδηγική εμπειρία. Το ίδιο ισχύει και για την σπορ ανάρτηση που είναι στάνταρ στην έκδοση S line.

Για τους πιο απαιτητικούς σε επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση, υπάρχουν τα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback με την κορυφαία ισχύ των 400 ίππων και τον έντονα σπορ χαρακτήρα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε δυνατότητες.

Η τεχνολογική υπεροχή του Audi Q3 επιβεβαιώνεται και στον τομέα της άνεσης και ασφάλειας, με τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ημιαυτόνομης οδήγησης. Ανάμεσά τους το Adaptive Cruise Control που διατηρεί την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φροντίζει για τη διατήρηση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας, η υποβοήθηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης (Τraffic Jam Assist) με έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, της πέδησης και της επιτάχυνσης, το σύστημα Emergency Assist που σε περίπτωση ανάγκης διατηρεί το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας και το οδηγεί σε στάση ενεργοποιώντας τα φώτα alarm, καθώς και η υποβοήθηση ανίχνευσης κάθετης κίνησης κατά την οπισθοπορεία (Rear Cross Traffic Assist) που προειδοποιεί για την προσέγγιση οχημάτων που το σύστημα θεωρεί ότι η κίνησή τους ενέχει κινδύνους.

Επιπλέον, το Audi Pre sense front φροντίζει για την πρόληψη και αποφυγή μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης αναγνωρίζοντας κρίσιμες καταστάσεις με άλλους χρήστες του δρόμου και προειδοποιώντας με οπτικά και ηχητικά σήματα, ενώ το Park Assist με Parking System Plus χρησιμοποιεί ραντάρ για την αναζήτηση θέσης στάθμευσης και υποστηρίζει τον οδηγό κατά τη διαδικασία των ελιγμών του παρκαρίσματος.

Ασφαλές και σπορ στην οδήγηση, τεχνολογικά προηγμένο και πλούσια εξοπλισμένο, ευρύχωρο και πρακτικό, με πλήρως ψηφιακό εσωτερικό και αποδοτική γκάμα κινητήρων, το Audi Q3 είναι ο ιδανικός σου σύντροφος και ταιριάζει απόλυτα σε κάθε περίσταση, σε κάθε εξερεύνηση, σε κάθε διαδρομή.

Απόκτησέ το με 1η δόση 4 μήνες μετά και 0% επιτόκιο για 6 μήνες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!